Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Milanović: Ono što su govorili prije izbora, a što sad, nije moj posao

Predsjednik Milanović nije želio u ponedjeljak u Splitu komentirati hoće li uskoro primiti premijera Andreja Plenkovića ako sastavi Vladu s Domovinskim mostom, rekavši da će se sve vidjeti, te dodao kako ono što se govorilo prije izbora, a što sad nije njegov posao i ide na njihovu savjest.

– To ne znam, ne mogu komentirati, odgovorio je na pitanje hoće li primiti Andreja Plenkovića koji je, tvrdi, blizu sastavljanja većine.

– Ne sudjelujem u tome, to je sve na njihovu savjest i procjenu. Što su govorili prije izbora, što govore sad, to nije moj posao, kazao je.

Nije htio komentirati ni moguće razbijanje jedinstva manjinaca.

– Ne znam stvarno, ne mogu komentirati, ponovio je.
Što se tiče toga ima li dovoljno novca za vojsku nakon nabave zrakoplova Rafale, Milanović kaže kako imamo 1000 milja obale i da je stanje flote “dosta jadno”.

– Brodovi koji su naručeni dok sam ja bio premijer, trebali su biti gotovi davno. Trebalo je ploviti pet obalnih ophodnih brodova, samo je jedan. Tko je odgovoran za to? Onaj tko upravlja ministarstvom. To je neobjašnjiva priča, ustvrdio je.

Nezadovoljan je što se ne posvećuje pažnja brodovima koji je spomenuo.

– Sve je to politika, kao i nabava Bradleya. Da nije bilo mene, to bi otišlo u Ukrajinu, ustvrdio je.

– Da sam premijer, to bi bilo gotovo u tri godine. Tada još, sad je kasno govoriti. Nije bilo nijednog razloga da ne bude, dodao je.

“Pričamo o nekim vrijednostima, krade se na sve strane”

– Turudić je kriminalac. Uhvaćen je ‘in flagranti’ u radnjama koje bi u svakoj države morale značiti prekid sudačke karijere, tvrdi Milanović. Kaže da to nije dobro i da je Hrvatska u najlošijem stanju od Domovinskog rata.

– Pričamo o nekim vrijednostima, krade se na sve strane. To je to, tako je to u politici. Nova šansa je tu. Vidim da je i Plenković kandidat na listi za EU izbore, to je to, uvijek mora imati rezervnu poziciju, dodao je Milanović.

– Izbori su iza nas, život ide dalje, poručio je ponovo komentirajući sastavljanje većine.

Milanovića su pitali i hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima na što je odgovorio kako čeka da vidim što će Plenković napraviti. (hrt)