Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Rezultati jučerašnje akcije “Lijevak”

Jučer, 6. svibnja na autocesti A-1 (Zagreb – Karlovac), odmorište Draganić, u smjeru juga, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s inspekcijskim i ostalim službama odnosno Vojnom policijom, Mobilnom jedinicom carine, Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture (Prometna inspekcija), Državnim, inspektoratom (Inspekcija zaštite okoliša), Centrom za vozila Hrvatske te Hrvatskim cestama i Hrvatskim autocestama proveli su pojačani nadzor u prometu.

Nadzor je proveden s ciljem podizanja razine opće sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije policijski službenici utvrdili su 95 prekršaja, a dva prekršaja inspektori ostalih inspekcijskih službi. Točnije, utvrđeno je 90 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tri prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici te dva prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Ujedno, prilikom nadzora policija je na izvanredni tehnički pregled u Mobilnu stanicu za tehnički pregled vozila uputila devet vozila. Kod svih vozila utvrđena je tehnička neispravnost odnosno kod šest vozila utvrđeni su veći nedostaci dok su kod tri vozila utvrđeni opasni nedostaci te su isključeni iz prometa.

Također je iz prometa isključen i vozač koji je upravljao vozilom za vrijeme izrečene zabrane te vozač koji je upravljao vozilom dok mu je vozačka dozvola ukinuta.