Aktualno Sport

Tenis – Prvenstvo Hrvatske do 18 godina, Oršanićev memorijal do 14 godina, OP TK Karlovac do 10 godina

Prvenstvo Hrvatske do 18 godina
Zlato, srebro i dvije bronce članovima TK Ogulin na prvenstvu Hrvatske za juniore
Prošli tjedan je u Splitu igrano prvenstvo Hrvatske za juniore do 18 godina, na kojem su nastupili i Ogulinski tenisači. Odličan uspjeh postigao je član TK Ogulin Anton Stipetić, koji je kao drugi nostitelj pobijedio sve svoje protivnike do finala (4 pobjede), tek je u finalu izgubio od Frane Sučića iz Splita  sa 6:3, 6:4, te je tako postao viceprvak Hrvatske.
I Kaja Jerak bila je vrlo dobra, kao treća nositeljica ostvarila je tri pobjede i stigla do polufinala, gdje je izgubila od Nike Bumbak iz Splita sa 6:1, 6:3, te tako podijelila 3.mjesto.
Anton Stipetić i Kaja Jerak ipak su osvojili naslov prvaka Hrvatske u mješovitim parovima, u finalu su pobijedili par Hrvoje Marić (Ponikve)-Zara Stipčević (Zaprešić) sa 6:3, 6:3. Kaja Jerak osvojila je još jednu brončanu medalju u ženskim parovima, igrajući sa Majom Brnić iz Tweenera izgubile su u polufinalu.
Oršanićev memorijal do 14 godina
Na Oršanićevom memorijalu do 14 godina u Karlovcu nastupilo je nekoliko tenisača i tenisačica iz Ogulina.
Kod dječaka, u glavom turniru Vito Jerak iz TK Ogulin pobijedio je u 1.kolu i ispao u drugom, a Ivano Božičević izgubio je u četvrtfinalu. Kod djevojčica, igrale su Sara Puškarić i Petra Puškarić, obje su izgubile u 2.kolu glavnog turnira.
OP TK Karlovac do 10 godina
U Karlovcu je ovog vikenda održano Otvoreno prvenstvo Karlovca za 10-godišnjake, na kojem je nastupilo i nekoliko ogulinskih tenisača.
U svojim skupinama, Tin Lipošćak je izgubio oba susreta, Noa Tonković je ostvario pobjedu i poraz, te je na kraju osvojio 6.mjesto, a Tin Lipošćak deveto.
Kod djevojčica, u svojim skupinama iz TK Ogulin Lucija Veršec pobijedila je sva tri meča, Ema Jandrijević i Eva Prebežić dvije pobjede i poraz, Amelia Ribić pobjeda i dva poraza, te Ariana Bulić i Živa Habrka  izgubile su oba susreta, iz TK Frankopan Ema Mihalić ostvarila je sve tri pobjede, a  Ana Tonković pobjedu i poraz.
U razigravanju, u Zlatnoj skupini Ema Mihalić osvojila je 2.mjesto, a Lucija Veršec treće, u Srebrnoj skupini (poredak od 5.do 8.mjesta) Ana Tonković je bila prva, Ema Jandrijević i Eva Prebežić treće.