Aktualno OG sada Ogulin

Pismo Ursuli – hoće li se milijunske štete odraziti i na građane Ogulina?

Zbog Aglomeracije Karlovac – Duga Resa vodstvo grada Ogulina odlučilo je uputiti dopis  Europskoj komisiji i, među ostalima, Ursuli von der Leyen.  Naime, ogulinsko gradsko vodstvo među ostalim navodi: ” s velikom zabrinutošću promatramo provođenje radova na predmetnom projektu jer će trošak milijunskih šteta koje su nastale nestručnim provođenjem projekta Aglomeracije Karlovac – Duga Resa spasti na objedinjenu tvrtku Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac, a što će se odraziti i na građane Ogulina, ali i ostalih gradova i općina Karlovačke županije koji će u budućnosti biti korisnici usluga te buduće velike zajedničke tvrtke.
Grad Karlovac je postao primjerom komunalne i infrastrukturne katastrofe bez presedana, koja se financira novcem europskih poreznih obveznika i potporom EU.
Prilikom nestručnog provođenja ovog projekta došlo je do nezapamćene i katastrofalne razine oštećenja javnih i privatnih zgrada u povijesnoj jezgri grada Karlovca. Tu štetu će netko morati platiti, a to će najvjerojatnije biti svi građani korisnici buduće objedinjene tvrtke Vodovod i kanalizacija d.o.o. Karlovac koju će štetu vraćati kroz cijenu vode ili fiksnu naknadu.

O tome će biti riječi i u petak, na tiskovnoj konferenciji koja će se održati u Karlovcu, a na njoj će se novinarima obratiti gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović,  uz, kako je najavljeno,  nazočnost predstavnika Inicijative građana Gradske četvrti Zvijezda i Inicijative građana Gradske četvrti Gaza.

Cijeli dopis Europskoj komisiji pogledajte u nastavku: