Aktualno OG sada Ogulin

Domitrović : “Laž je da su nam nudili podružnicu i da Ogulin nije zainteresiran za aglomeraciju”

Ispred zgrade gradske uprave Grada Karlovca danas je održana tiskovna konferenciju, na kojoj se novinarima obratio  Dalibor Domitrović, gradonačelnik Ogulina, uz nazočnost predstavnika Inicijative građana Gradske četvrti Zvijezda i Gaza, Branke Horvatić i Milana Medića.

Naime, uslijed uništavanja privatne i javne infrastrukture prilikom provedbe projekta „Poboljšanje vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa“ došlo je, rekao je Domitrović,  do neke paušalne procjene od 100 milijuna eura štete prilikom realizacije ovog projekta. Svjestan je da s političke strane možda nije korektno “ biti u tuđem dvorištu”, ali ozbiljnost situacije od njega to, kazao je, zahtijeva.

S obzirom da je Republika Hrvatska nedavno usvojila zakon po kojem će doći do objedinjavanja tvrtki koje se bave vodoopskrbom, odvodnjom i pročišćavanjem otpadnih voda, uskoro će poduzeće Vodovod i kanalizacija Ogulin potpasti pod tvrtku Vodovod i kanalizacija Karlovac.

“Kada sve sagledamo, kada dođe to trenutka pripajanja karlovačkom Vodovodu, postavlja se pitanje tko će platiti tu štetu? Zbog toga sam tu” – istakao je Domitrović, te dodao kako su iz VIK-a Karlovac odaslali laži u svojem priopćenju prije dva dana, kada su naveli da Ogulin nije zainteresiran za aglomeraciju. Evo što je o tome  rekao:

Stanarka Zvijezde, Branka Horvatić, pozvala je i sve ostale sugrađane da  im daju podršku, jer svi zajedno će snositi financijske posljedice koje iza sebe ostavljaju štete nestručno i neadekvatno izvedenih radova aglomeracije, a kakve su posljedice možete vidjeti na našim fotografijama.

Milan Medić, naveo je da  je prije manje od 30 godina u istima tim ulicama rađena kanalizacija, ali bez oštećenja, te zahvalio na podršci gradonačelniku Ogulina Daliboru Domitroviću:

Kako bi spriječili daljnju štetu i umanjili troškove koje će snositi građani Ogulina, ali i svih ostalih općina i gradova Karlovačke županije, grad Ogulin poslao je i  dopis Europskoj komisiji kojim ih upozoravaju na nastalu situaciju.

Dokumentacija: