Aktualno OG sada Ogulin

Prva sjednica Odbora za proslavu dana grada

Pod predsjedanjem gradonačelnika Dalibora Domitrovića, danas je održana prva sjednica Odbora za proslavu Dana grada.

Na sjednici su donesene odluke o raspisivanju javnog poziva za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja i programa proslave, koje će biti objavljene 15. svibnja.

Nakon roka za dostavu prijedloga, sazvat će se nova sjednica Odbora, pa će se tada moći konkretnije donijeti određene odluke, vezane uz ovogodišnju proslavu, koja bi, prema sadašnjim planovima, trebala trajati od 9. do 22. rujna.

Uglavnom, planira se niz sadržaja, a proslava bi, kao i lani, trebala početi  najluđom, najzabavnijom i definitivno najnapuhanijom sportskom igraonicom PagoLand. Lovci ove godine slave 100. obljetnicu, pa će tim povodom za građane pripremiti gulaš, a Udruga žena drugu po redu manifestaciju “Domaće u zavičaju bajke”. Od 6. do 8. rujna na redu je i jesensko izdanje Ogulinskog festivala bajke, a osim svečane sjednice Gradskog vijeća na sam Dan grada, 14. rujna, održat će se i sveta misa sa procesijom, te koncert u večernjim satima. Ime još nećemo otkriti, a kad dolazak estradne zvijezde bude i službeno potvrđen, vjerujemo da će se mnogi ugodno iznenaditi.

Podsjećamo, uz gradonačelnika Domitrovića koji je  predsjednik Odbora, ostali članovi su Gordana Puškarić, Nikola Prša, Dubravka Vuković, Blanka Poljak Franjković, Ana Krznarić, Sanja Tomić, Petra Brozović, Mihaela Stipetić i Elvis Vučić.