Aktualno OG sada Ogulin

Sutrašnji Festival znanosti “stemOGrad” održat će se u velikoj dvorani kod Prve osnovne škole

Sutra će se, u vremenu od 10 do 15 sati, održavati Festival znanosti “stemOGrad”. Kako saznajemo iz
Društva pedagoga tehničke kulture Ogulin, zbog vremenskih (ne)prilika odlučili su smjestiti festival na suho mjesto te je stoga promijenjena  lokacija održavanja i festival će se održati u velikoj dvorani kod Prve osnovne škole na adresu Bolnička ulica 9, Ogulin.

„stemOGrad“ je novi projekt Društva pedagoga tehničke kulture, a riječ je o STEM Festivalu koji ima za cilj, kroz raznovrsne radionice i igru, popularizirati znanost među djecom osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta.

U organizaciju radionica uključene su osnovne i srednje škole s područja grada Ogulina i okolice, te školske zadruge. U održavanju aktivnosti sudjelovat će i desetak škola sudionica projekta „Djevojčice u STEM-u“, a kao volonteri u Ogulin će stići i učitelji iz Požege, Rovinja, Delnica, Zagreba, Varaždina itd.. Iako je planirano da na festivalu sudjeluje oko 300 djece, po najavama broj učenika koji će posjetiti Festival se penje na preko 1000 učenika. Tako će u Ogulin doći učenici iz Rovinja, Siska, Gračaca, Karlovca, Duga Rese, Zagreba, Požege itd..

Projekt je usmjeren na učenike osnovnih škola te predškolski uzrast, a osim organiziranih grupa pozvani su i svi zainteresirani za znanost, od najmanjih do najvećih jer će se za svakog pronaći nešto.” – poručuju organizatori.

Osim radionica, za posjetitelje će biti pripremljen i zabavni program, koji će se odvijati paralelno s radionicama kako bi se osigurao cjelodnevni program.

“Ukoliko se netko pronašao u opisu aktivnosti i ima ideju kako dodatno obogatiti festival, svi prijedlozi i pomoć su dobrodošli. Svi se mogu javiti voditeljici projekta “stemOGrad” Biljani Stipetić.” – poručuju zaključno članovi ogulinskog Društva pedagoga tehničke kulture.