Aktualno OG sada Ogulin

Oporba nije podržala rebalans proračuna – kako će to objasniti tetama u vrtiću?

O radu i poslovanju Športske zajednice grada Ogulina vijećnike je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća upoznao odnedavni tajnik Matija Vuković.

Bilo je “zanimljivo” u raspravi čuti da u registratorima Zajednice nedostaju pojedini računi. Pored toga, bivši tajnik platio je štetu sa čačuna Zajednice koju je na vozilu Prve osnovne škole počinila njegova kćerka, a nakon odlaska u mirovinu uzeo je hard disk. Protiv njega je pokrenut postupak i očekuju reakciju DORH-a.

Rad Vodovoda i kanalizacije prezentirao je Bojan Prebežić,  o radu i poslovanju Stambeno komunalnog gospodarstva izvijestila j Sanja Tomić, a o radu Radio Ogulina Dubravka Vuković, o čemu ćemo još pisati u narednim danima.

Izvješća su prihvaćena većinom glasova, a potom je prihvaćen  Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića „Bistrac“ Ogulin.

U nastavku sjednice uslijedila je i rasprava o prijedlogu I. izmjena i dopuna Proračuna Grada Ogulina za 2024. godinu, koje su prihvaćene, također većinom glasova. Oporbeni vijećnici bili su protiv i suzdržani, iako je u prijedlogu predviđeno i znatno povećanje sredstava za Dječji vrtić Bistrac.