Aktualno OG sada Ogulin

Završen “Aktualac”

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Aktualni sat, vijećničkim pitanjem o sigurnosti djece na prometnici kod područne škole u Zagorju, te o cijeni održavanja bivše vojarne Sv. Petar, otvorio je Marin Puškarić (DP). Gradonačelnik Domitrović obećao je postavljanje ogledala na prometnici.

Filip Šehović (SDP) uputio je pitanje o obnovi zgrade u ulici A. Stepinca u kojoj su i braniteljske udruge i Radio Ogulin, a zanima ga hoće li se proširiti cesta Kučinići-Brezik.

Zgrada u Stepinčevoj nije u 100 postotnom vlasništvu grada, knjige su van snage i to je najveći problem rekao je gradonačelnik Domitrović, ali idejni projekt je završen i nada se da će potrebna dokumentacija biti uskoro gotova. Zamjenik Daniel Vukelja rekao je da je najprije nužno pokrpati rupe na spomenutoj prometnici.

Anđelka Salopek (HDZ)također se osvrnula na potrebu sanacije udarnih rupa u Mjesnom odboru Sv. Jakov, te ju zanima kakav otpad i u kojim količinama dolazi na odlagalište Sodol.

“Grad Ogulin ima 330 kilometara nerazvrstanih cesta, za što bi trebali i do 150 milijuna eura kad bi ih sve sanirali. Mi raspolažemo sa daleko manje novca i pažljivo odabiremo prioritete, one u najgorem stanju i najprometnije”-odgovorio je Domitrović, a pojasnio je i situaciju na Sodolu, rekavši su iz Fonda za zaštitu okoliša vrlo zadovoljni, a pri kraju je i montaža vage. Sanja Tomić, direktorica SKG-a, još je dodala da su značajno smanjene količine otpada,  a jedna od mjera je bilo otvaranje reciklažnog dvorišta.

Matija Palalić (HDZ) zanimao se za semaforizaciju kod Lidla i proširenje ceste Dražice-reciklažno dvorište.

Gradonačelnik Domitrović kazao je da semaforizacija nije u planu, a spomenuta cesta će vjerojatno biti asfaltirana kroz drugi projekt.

Josip Puškarić (HDZ) pitao je gradonačelnika koliko je sastanaka imao sa predsjednicima mjesnih odbora, na što mu je odgovoreno da sigurno jedan do dva mjesečno, a Ivica Porubić (HDZ) pitao je kad će se asvaltirati jedan odvojak u Žegaru.

Neven Ivošević (SDSS) zatražio je odgovore na pitanja o vodovodu u Mjesnom odboru Ponikve i izgradnji mrtvačnice u Jasenku.