Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović dao ostavku, oglasio se Beroš

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović dao je neopozivu ostavku dvije godine prije isteka mandata.

Upravno vijeće zaprimilo je zahtjev dr. Meštrovića za razrješenjem radi njegove odluke da ode u mirovinu.

– Upravno vijeće poštuje želju prof. Meštrovića te mu se zahvaljuje za sav dosadašnji rad i vođenje druge najveće bolnice u Hrvatskoj. Zajedno smo prolazili kroz sva iskušenja, posebno tijekom epidemije COVID-19, i sve vrijeme je ravnatelj imao potporu Upravnog vijeća u cilju što veće učinkovitosti KBC-a Split, stoji u priopćenju.

– Vjerujem da je obavljanje odgovorne funkcije ravnatelja KBC-a Split, koji skrbi o velikom broju pacijenata sa širokog područja Dalmacije i otoka, od prof. Meštrovića zahtijevalo ogromnu energiju i da je možda došlo za zamora i zasićenja, ali treba istaknuti da smo sva pitanja zajednički rješavali, svatko u okvirima svojih nadležnosti i odgovornosti. Prof. Meštroviću mogu samo poželjeti da ga i u mirovini prati dobro zdravlje i da ćemo sa zahvalnošću gledati na vrijeme njegovo mandata na čelu KBC-a Split, kazao je ministar Beroš.

Navodno njegov odlazak s čela druge najveće bolnice u Hrvatskoj, nije otprije planirana odluka, već rezultat višemjesečnog pritiska Upravnog vijeća KBC-a, koje je postavio ministar zdravstva Vili Beroš, a koje ga je onemogućavalo u radu.

– Od ravnatelja KBC-a Split zahtijevao sam, kao i od svih drugih ravnatelja KBC-a u Hrvatskoj kao nositelja javnog zdravstvenog sustava, funkcionalnost bolnice, optimalno korištenje svih resursa na korist i dobrobit hrvatskih pacijenata. Ni više ni manje nego prema svima jednako. Žao mi je ako je to shvaćeno kao pritisak, ali odgovornost za funkcioniranje za javno zdravstvo je na svima nama, svakog na svojoj razini odgovornosti, komentirao je ministar zdravstva Vili Beroš. (hrt)