Aktualno OG sada Ogulin

Ani Salopek nagrada „Grigor Vitez“ za ilustraciju u slikovnici ČUVARICA STABLA

Natječaj za Nagradu „Grigor Vitez“ i ove godine privukao je veliki broj sudionika, s ukupno 111 pristiglih djela iz područja dječje književnosti. Stručni žiri odabrao je 18 naslova koji su se natjecali za ovogodišnje priznanje, uključujući i nagradu „Ptičica“ koju dodjeljuje Dječji žiri.

Spisateljica Andrijana Grgičević je osvojila Nagradu „Grigor Vitez“ za najbolji tekst za djecu u romanu DRAGI JA IZ PROŠLOSTI, PLATIT ĆEŠ MI ZA OVO! (Ibis grafika, Zagreb)
Spisatelj Zoran Pongrašić je osvojio Nagradu „Grigor Vitez“ za najbolji tekst za mladež u romanu KUJA ZA VJEŠANJE (Knjiga u centru, Zagreb)
Ilustratorica Ana Salopek (Gospođica Ura) je osvojila Nagradu „Grigor Vitez“ za ilustraciju za stariju dob djece u slikovnici ČUVARICA STABLA (Knjiga u centru, Zagreb)
Ilustratorica Maja Biondić je osvojila Nagradu „Grigor Vitez“ za ilustraciju za mlađu dob djece u slikovnici PAS IZ KARTONSKE KUTIJE (Knjiga u centru, Zagreb).

Svečano uručivanje nagrada održat će se u četvrtak, 20. lipnja 2024. godine u 19 sati u kavani Palainovka (Ilirski trg, Zagreb) uz bogat dramsko-glazbeni program u režiji Marija Kovača, voditeljicu Zrinku Kušević i bend La Papa.

Nagrada se dodjeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Grada Zagreba. Partneri Nagrade “Grigor Vitez” su Knjižnice grada Zagreba i kavana Palainovka.

Savez društava “Naša djeca” Hrvatske od srca čestita svim dobitnicima i pohvaljenim 57. Nagrade “Grigor Vitez”.