Aktualno OG sada Ogulin

HGSS-ovci obilježili Sv. Bernarda i proslavili 60. rođendan

Kao što smo već pisali, HGSS stanica Ogulin danas obilježava Sv. Bernarda, zaštitnika gorskih spašavatelja, te ujedno slavi 60. rođendan.
Tijekom prijepodneva održan je  Dan otvorenih vrata. Zainteresirani su se mogli upoznati s pripadnicima HGSS-a i i njihovim radom, obići stanicu, vidjeti opremu i vozila, a i oni najmlađi rado su pogledali  automobile, čamac, quadove, jet ski, motorne sanjke i sve ono što spašavatelji koriste prilikom svojih akcija.

Nakon okupljanja HGSS-ovaca iz cijele Hrvatske, kao i njihovih prijatelja, uslijedio je  mimohod, te misa u župnoj crkvi Sv. Križa.

Obilježavanje je nastavljeno svečanom sjednicom u Gradskoj knjižnici i čitaonici, kojom prilikom je bilo riječi o važnosti i ulozi HGSS-ovaca u spašavanju ljudskih života.  Članovi HGSS-a su volonteri – primarno alpinisti, ali i speleolozi, visokogorski planinari i skijaši, obučeni za pružanje prve pomoći i osposobljeni za sve tehnike gorskog spašavanja, uključujući spašavanja uz pomoć helikoptera, potrage na nepristupačnim terenima i akcije uz pomoć potražnih pasa. Oni bespogovorno i u bilo kojem trenutku daju svoje znanje i dragocjeno vrijeme za spašavanje tuđih života. Sve je završeno zajedničkom večerom i druženjem.