Aktualno OG sada Ogulin

Održana skupština NK Ogulin

Jučer  je redovnu godišnju skupštinu, pod predsjedanjem Bojana Prebežića, održao Nogometni klub Ogulin. Nakon izbora radnih tijela, nazočnim članovima kluba obratili su se i gosti, među kojima su bili i gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović, čelnici Športske zajednice Grada Ogulina i predstavnici Nogometnog kluba Dobre i Škole nogometa Ogulin, koji su čestitali klubu dobre rezultate i poželjeli uspješan rad u narednom razdoblju.

Izvješće o radu kluba u 2023.godini podnesao je predsjednik kluba Bojan Prebežić, koji je naglasio da je klub u prošloj godini poslovao uspješno i da su svi računi podmireni, a kao najznačajniju odluku istaknuo je da juniori i kadeti umjesto županijske, igraju u 3.HNL Središte. Također se na kraju zahvalio svim igračima, trenerima i članovima kluba na zalaganju, te Gradu Ogulinu i Športskoj zajednici na pomoći.

Tajnik NK Ogulin Miodrag Matijašić potom je podnio financijsko izvješće za prošlu godinu: klub je u 2023.godini imao prihode od oko 50 tisuća eura, a rashode od oko 55 tisuća eura. Od prihoda najznačajniji su oni od Športske zajednice (23 tisuće) i sponzora (19 tisuća), a od rashoda najviše se potrošilo na suce i delegate (18 tisuća), održavanje stadiona (6 tisuća), te na putovanja momčadi (5,4 tisuće). Manjak od oko 5 tisuća eura namiren je u prvoj polovici ove godine, te je klub sada u plusu.

Nakon izvješća Nadzornog odbora (Željko Gračanin), nakon kraće rasprave, sva tri izvješća usvojena su jednoglasno.

O radu i rezultatima svih selekcija kluba, od limača do seniora, govorio je sportski direktor kluba Igor Jelić, ali je i najavio odlazak s mjesta trenera seniora od iduće sezone, no ostat će sportski direktor.

Potom je predsjednik kluba Bojan Prebežić iznio plan i program rada kluba u 2025.godini: glavni cilj bit će osvajanje naslova prvaka 1. Županijske lige i ulazak u viši rang (4.HNL Središte), a prioritet je i postavljanje umjetne trave na pomoćno igralište Gradskog stadiona do kraja ove godine uz potporu Grada Ogulina.

Na kraju skupštine osnovano je Arbitražno vijeće kluba, u koje su izabrane tri žene, na čelu sa Nikolinom Zrnić. Nakon skupštine, članovi kluba i gosti skupštine ostali su se družiti na prigodnom domjenku.