Aktualno OG sada Ogulin

Na izletu u Dalmaciji

Vijeće srpske nacionalne manjine grada Ogulina i Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, Pododbor Ogulin, organizirali  su za svoje članove  jednodnevni izlet u Dalmaciju .

Sedamdesetak izletnika prvo je posjetilo izvor rijeke Krke i prelijepi 22 metra visoki slap Krčić gdje se rječica Krčić ulijeva u rijeku Krku, na samom njenom izvoru. Nakon posjete slapu, izletnici su obišli Srpski kulturni centar u Kninu, gdje su ih s radom centra upoznali dožupan Šibensko kninske županije Ognjen Vukmirović, predsjednik i tajnik VSNM Šibensko kninske županije Borislav Šarić i Miloš Đurđević. Izletnici su obišli centar, te razgledali prostore za društvena događanja, kancelarijske prostore, dječje igraonice i apartmane za smještaj gostiju.

Nakon obilaska Knina organiziran je odlazak do Manastira Krka. Obilazak manastira organiziran je u prisustvu domaćih svećenika koji su goste upoznali sa povijesti i sadašnjosti manastira i Pravoslavne crkve u Dalmaciji. Gosti su posjetili i katakombe ispod manastira kao i suvenirnicu u sklopu manastira.

Nakon ručka izletnici su otišli do Biograda na moru, kako bi se djeca kupala u moru, a roditelji prošetali gradom. U Ogulin su se vratili u kasnim večernjim satima, puni zadovoljstva i dojmova sa izleta, te u iščekivanju novog.