Aktualno OG sada Ogulin

Prijete kazne vlasnicima neodržavanih parcela

Obavještavaju se vlasnici privatnih parcela da su temeljem Odluke o komunalnom redu, točka II, članak 11 i 12, dužni redovito održavati svoje privatne parcele koji graniče s javnim površinama. Vlasnici su dužni orezivati i šišati živice, grmlje, stabla i travnjake i održavati vrtove, voćnjake i slične površine koji graniče s javnim površinama. U suprotnom im je komunalni redar dužan napisati kaznu, javljaju iz gradske uprave.

Naime, primijećeno je na više lokacija na području grada Ogulina da vegetacija s privatnih parcela prelazi na javne površine, na nogostupe i na kolnik. Ovime je ugrožena sigurnost sudionika u prometu, poglavito pješaka, jer s nogostupa moraju silaziti na kolnik da bi obišli zapreke.

Uz to, vegetacija smanjuje vidljivost sudionicima u prometu. Ne nekim mjestima vegetacija s privatnih parcela prelazi na kolnik u toj mjeri da onemogućava vozačima pregled ceste, zbog čega postoji realna opasnost da vozila nalete na pješaka, biciklistu, dijete na romobilu, ili drugo vozilo.

Nije nevažno spomenuti da neuredne okućnice i vrtovi nagrđuju vizuru grada i ostavljaju loš dojam na turiste i ostale posjetitelje koji dolaze u Ogulin.

Zbog toga će komunalni redar Grada Ogulina od 15. srpnja intenzivno obilaziti teren i neodgovornim vlasnicima privatnih parcela pisati kazne. Kazna za ne postupanje, temeljem na početku spomenutih članaka, iznosi 2.000 kuna, odnosno, preračunato, 266,67 eura.