Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

U eksploziji poginulo dijete, dvije žene prevezene u bolnicu, poznato je tko je stradao: ‘Zaustavili su auto…‘

Stradala je obitelj iz inozemstva, a navodno se radi o Česima

U srijedu oko 18 sati na području Obrovca iz sada neutvrđenog razloga došlo je do eksplozije. U navedenom događaju smrtno je stradalo dijete dok su dvije ženske osobe kolima Hitne medicinske pomoći prevezene u Opću bolnicu Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći.

Prema neslužbenim informacijama koje doznaje Zadarski.hr, navodno je riječ o obitelji iz Češke koja se zaustavila automobilom na području Bilišana, uz samu cestu. Razlog je, navodno, bio kvar na vozilu. U tom trenutku došlo je do eksplozije koja je zavšila tragedijom. Što je eksplodiralo, za sada nitko ne želi nagađati.

Policijski službenici osigurali su mjesto tragedije, a nakon što se ispune svi sigurnosni uvjeti pristupiti će se provođenju očevida. O događaju je upoznato nadležno državno odvjetništvo u Zadru.

Županijska cesta ŽC-6025, Bilišane – Bogatnik, od 20.05 sati zatvorena je za sav promet, te se vozače savjetuje da koriste druge zaobilazne pravce.

Osim ovih informacija, iz policije se nije moglo saznati ništa više jer se trenutno stvaraju uvjeti za provođenje očevida.

Sanja Jurišić za Dnevnik Nove TV javila se s terena te naglasila da iako su prve informacije bile da je riječ o eksplozivnoj napravi to nije točno.

“Sada već službeno može se reći da nije bilo riječ o mini, već se dogodila eksplozija, a što je uzrok i što je prethodilo tome saznat će se nakon završetka očevida”, rekla je reporterka.

Naglasila kako nije riječ o hrvatskim državljanima, a automobil im se pokvario. U trenutku javljanja, čekao se dolazak protueksplozivne jedinice. (zadarski.hr/jutarnji.hr)