Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Akcija Manje oružja, manje tragedija i dalje traje

Jučer je policijskim službenicima dvoje građana dragovoljno predalo jedan pištolj, jednu pušku i 60 komada streljiva koje su čuvali u domovima na području grada Karlovca i Duga Rese. Predano oružje i streljivo je pohranjeno te će biti uništeno prilikom organiziranog uništavanja.

Osim toga, ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave karlovačke su jučer zajedno s policijskim službenikom za protuekpslozijsku zaštitu u rijeci Mrežnici na području Zvečaja u Dugoj Resi kontroliranom podvodnom eksplozijom uništili kumulativnu minu ručnog bacača iz Drugog svjetskog rata, a koju su pronašli prilikom obuke.

“Još jednom zahvaljujemo svima koji su prepoznali značaj ove akcije i iz svoje okoline uklonili oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva te na taj način pridonijeli sigurnosti.

Pozivamo i apeliramo i dalje na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od ikakvih sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj telefona 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo”-poručili su iz policije.