Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Petero djece teško ozlijeđeno u nesrećama, jedno životno ugroženo

Čak petero djece u petak je primljeno u bjelovarsku bolnicu zbog teških ozljeda zadobivenih u nekoliko prometnih nesreća na području grada, izvijestila je policija.

Teška nesreća u kojoj je ozlijeđeno troje djece od 13 i 14 godina dogodila se u mjestu Bulinac kod Bjelovara jučer poslijepodne. Vozeći se quadom, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, neprilagođenom brzinom – sletjeli su s ceste. Svi su teško ozlijeđeni, jednom djetetu liječnici se bore za život.

– Jučer oko 15.45 dijete je upravljalo kategorijom vozila koje je registrirano kao traktor, bjelovarskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje jer nije navršilo ni onu najnižu dob za određenu kategoriju vozila i još k tome prevozilo dvoje djece, rekla je Maja Barbir Grgić, glasnogovornica PU bjelovarsko-bilogorske.

– Vozilom su se kretali kroz Bulinac i zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste, naime radilo se o zavoju, dijete je izgubilo nadzor nad upravljačem vozila, zahvatilo bankinu, sletjelo u putni jarak, a potom se vozilo nastavilo nekontrolirano kretati te je nažalost udarilo u prilazni putni most gdje se zaustavilo, objasnila je glasnogovornica policije.
– Sve troje imaju teške tjelesne ozljede, gdje dominiraju ozljede mozga. Nažalost, kod jednog djeteta te ozljede su izrazito opsežne, tako da je noćas operirana od strane neurokirurga, no i dalje je stanje vrlo teško. Ostalo dvoje djece je u jedinici intenzivnog liječenja, međutim, oni su trenutačno izvan direktne životne opasnosti, rekao je Branko Fila iz Opće bolnice “Dr. Anđelko Višić” u Bjelovaru.
Istog dana, u 20.35, 21-godišnji vozač automobila nije se zaustavio na pješačkom prijelazu u centru Bjelovara i udario je dijete koje je prelazilo cestu.

Dijete je zadobilo teške ozljede i prevezeno je u bjelovarsku bolnicu, a vozač će biti kazneno prijavljen.

Oko 21.35 dijete je, vozeći električni romobil bez kacige, izgubilo kontrolu i palo na kolnik u Zagorskoj ulici. Zadobilo je teške ozljede glave i prevezeno je u bolnicu.

Nad djetetom koje je u dobi mlađeg maloljetnika bit će proveden prekršajni postupak.(hrt)