Aktualno Sport

Održana je jubilarna 30. Regata Sabljaci

U subotu 22. lipnja 2024. godine prema nacionalnom veslačkog Kalendaru natjecanja za 2024. godinu, na jezeru Sabljaci održana je jubilarna 30. Regata Sabljaci i ujedno 4. Regata veslačkog kupa Miljenka Finderlea u organizaciji Veslačkog saveza Zagreba i Veslačkog kluba “Sabljaci” Ogulin. Regata je održana na regatnom polju ukupne duljine 2000 metara, juniori/ke i seniori/ke, a veslači kadeti na stazi dužine od 1000 metara što upućuje na to da su regati prisustvovale najbolje veslači/ce svih dobnih kategorija.

Prijavljeno je bilo više od 360 natjecatelja iz čak 14 hrvatskih klubova, a kad k tome pribrojimo još trenere i ostale pratitelje, nazočno je bilo oko 500 posjetitelja, što upućuje na to da je na Sabljacima održan pravi veslački spektakl. Obzirom da su dva kluba kasnila zbog gužve na autoputu, početak utrka kasnio je sat vremena, pa su tako od 12 do 15 sati održano ukupno 36 utrka, nakon čega je održana svečanost proglašenja najboljih uz podjelu medalja.

Veslački klub Sabljaci, iako domaćin i odličan organizator, bio je najmalobrojniji, sa ukupno tri natjecatelja. U utrci juniorki nastupila je Elizabeta Francetić i osvojila peto mjesto, a u utrci dvojaca juniora, Dino Francetić i Josip Matijašić osvojili su sedmo mjesto. (D.P.)