Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Veliki požar iznad Hvara, stigli i kanaderi, stanovnici u panici polijevaju dvorišta!

Upozoravaju se vozači da zaobilaze magistralu kako bi vatrogasci mogli što lakše i brže stići na intervenciju

Tri kanadera gase požar kod opservatorija na Poljunu iznad Hvara koji je u nedjelju popodne ponovno buknuo nakon što je u njemu jutro izgorjelo osam hektara trave, niskog raslinja i borove šume, doznaje se u Županijskom vatrogasnom centru Split

Vatrogasci kažu da će opožarena površina biti veća jer je osam hektara izgorjelo samo od 7,10 do 10 sati kada su ga lokalizirali. Požar se ponovno aktivirao oko 17,14 sati, pa su na požarište upućena dva kanadera.
Tijekom posljednjih sat vremena pridružio im se još jedan kanader koji pomaže da se vatru čim prije suzbije, pogotovo zna li se da je popodne na širem području Splitsko-dalmatinske županije zapuhala bura. U gašenju sudjeluju svi gasitelji s otoka, njih šezdesetak s deset vozila, doznaje se u DVD-u Hvar. Riječ je o prvom ovosezonskom većem požaru na području Splitsko-dalmatinske županije.

Jutros su iz DVD Hvar na svojoj Facebook stranici napisali da je jutros u 7 i 5 krenulo gorjeti na brdu Napoleon (Poljun). Na teren su izašla četiri vozila s 35 vatrogasaca. U 7 i 55 stigla pomoć DVD-a Stari Grad i Jelsa. U 8 i 30 požar je stavljen pod kontrolom vatrogasaca, a u 9 sati je lokaliziran.

Požar se, kako javlja Slobodna Dalmacija, približio kućama, a brojni stanovnici polijevaju svoja dvorišta. Vatrogasci se još uvijek bore s vatrenom stihijom kako je javila čitateljica. (jutarnji.hr)