Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Situacija nikad nije bila dramatičnija, hrvatske bolnice mogle bi vrlo brzo ostati bez lijekova!

Dug bolnica hrvatskim veledrogerijama za isporučene lijekove i potrošni medicinski materijal trenutačno iznosi čak 600 milijuna eura

Hrvatske bolnice uskoro bi mogle ostati bez lijekova. Naime, dug bolnica hrvatskim veledrogerijama za isporučene lijekove i potrošni medicinski materijal trenutačno iznosi čak 600 milijuna eura, a od toga je 400 milijuna dospjelih što je povijesno najveće dugovanje ikad, upozorila je HUP-ova koordinacija veledrogerija.

Pozivaju nadležne na hitnu novčanu intervenciju kako bi se osigurala stabilnost opskrbe lijekovima i zaštitila radna mjesta oko 3500 zaposlenih u hrvatskim veledrogerijama. Naglašava se da je dug u samo posljednjih pet mjeseci porastao za velikih 200 milijuna eura što ugrožava ekonomsku održivost njihova poslovanja.

  • Ova situacija dovodi do sve češćih naznaka otežane isporuke lijekova i medicinskih proizvoda a veledrogerije u nemoguću situaciju za poslovanje koje nije održivo niti prema jednom ekonomskom modelu, ističu u HUP-u. (G.Jureško, jutarnji.hr)