Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Spašavanje migranta u Cetingradu

Zajedničkom akcijom spašavanja mladić, koji se zaustavio na 5 metara dubine, je izvučen te mu je pružena prva pomoć na mjestu događaja
Jučer tijekom popodneva policijski službenici Postaje granične policije Cetingrad na području mjesta Šiljkovača, općina Cetingrad tijekom obavljanja redovnih zadaća zatekli su četiri strana državljana, od kojih je jedan upao u otvor u zemlji – jamu duboku 12 metara.

Odmah su priskočili u pomoć te, budući je spašavanje iziskivalo stručnu pomoć, na teren su pozvani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Zajedničkom akcijom spašavanja mladić, koji se zaustavio na 5 metara dubine, izvučen je te mu je pružena prva pomoć na mjestu događaja nakon koje je prevezen na daljnji liječnički pregled u zdravstvenu ustanovu.

Preostaloj trojici stranih državljana nije bila potrebna medicinska pomoć te su dovedeni u službene prostorije policije radi utvrđivanja zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, a kamo će biti prevezen i ozlijeđeni mladić po otpustu iz zdravstvene ustanove. (Foto i video: PU karlovačka i HGSS)