Aktualno Sport

Tenis – rezultati tenisačica i tenisača

Prva hrvatska liga za seniorke, 3.kolo
PONIKVE – OGULIN 0:5
U subotu je odigrano 3.kolo Prve hrvatske lige, a seniorke Teniskog kluba Ogulin trebale su igrati u Zagrebu protiv TK Ponikve. No, Ponikve su predale susret bez borbe, pa su naše tenisačice upisale pobjedu od 5:0 bez borbe, s kojoj su skočile na diobu 1.mjesta sa tenisačicama Prečkog.
U sljedećem 4.kolu sljedeće nedjelje naše tenisačice će igrati na svojim terenima protiv TK Dalmacijacement iz Splita.

3. Hrvatska liga središte – finale
VRBOVEC – OGULIN II 3:4
Druga momčad Teniskog kluba Ogulin, koju čine zapravo juniori TK Ogulin, nastupila je u subotu u finalnom susretu “Treće seniorske teniske lige 2024 – Odbor Središte”. Nakon prošlotjedne pobjede protiv TK Zaprešić sa 6:1, u nedjelju su naši dečki bili bolji i od TK Vrbovec sa 4:3. Pobjede su ostvarili Kristijan Kolić, Jovan Tomović, i parovi Kolić/Stipetić i Stipetić/Tomović, a izgubili su Vito Jerak, Dorian Salopek i Anton Stipetić.
Tako su juniori TK Ogulin, kao druga momčad ovog kluba čija prva momčad je završila Premijer tenisku ligu na 5.mjestu, osvojili prvo mjesto u regiji ovogodišnje Treće seniorske lige. Za drugu momčad TK Ogulin nastupili su: Kristijan Kolić sa 4 pobjede bez poraza, Anton Stipetić sa 4 pobjede i 1 porazom, Jovan Tomovic 2-0, Dorian Salopek 2-1, Vito Jerak 2-1, Luka Neralić 0-1.
U grupi za poredak od sedmog do devetog mjesta, Teniski klub Frankopan pobijedio je Novsku sa 5:2 i izgubio od TK Stars sa 4:3, sva tri kluba imaju po pobjedu i poraz, ali zbog najboljeg omjera pojedinačnih pobjeda i poraza Frankopan je osvojio prvo mjesto, odnosno ukupno sedmo mjesto u ovoj 3.lige Središte. Najbolji u Frankopanu u ova dva susreta bili su Bojan Grba i Matija Vuković sa po 3 pobjede i jednim porazom, Mateo Rupčić i Ivan Hasan imaju omjer 2-2.

Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniorke do 18 godina – kvalifikacije
Juniorke Teniskog kluba Ogulin ovoga su tjedna igrale kvalifikacijske susrete za ulazak u završnicu “Ekipnog prvenstva Hrvatske za juniorke do 18 godina”. Prvi od susreta bio je protiv TK Frankopan u ponedjeljak, a naše juniorke odnijele su pobjedu s 3:2.

U srijedu su naše djevojke pobijedile i TK Samobor 1890 s 3:2, a u petak nam je u goste došla ekipa TK Dalmacijacement iz Solina. Finalni susret kvalifikacija protiv TK Dalmacijacement završio je pobjedio 3:2 za naše djevojke, čime su uspjele plasirati se u završnicu Ekipnog prvenstva Hrvatske na kojem će nastupiti osam najboljih ekipa juniorki RH! Za TK Ogulin nastupaju: Kaja Jerak, Petra Bišćan, Magdalena Prebežić, Nela Ban, Helena Dreven, Jana Juhas i Lucija Smolčić.

OP TK Ivanić do 10 godina
Osmero dječaka i djevojčica TK Ogulin igralo je ovog vikenda pod vodstvom trenera Marina Pavkovića u Ivanić gradu na turniru do 10 godina iz kalendara HTS-a. Najbolji rezultat ostvarila je Lucija Veršec koja je osvojila drugo mjesto na turniru nakon što je u finalu od nje bila bolja Maria Greta Rogina (TK Tweener) sa 4:1. U Srebrnoj skupini (za poredak od 5.do 8.mjesta) Eva Prebežić bila je druga, a Amelija Ribić i Kaja Pavković podijelile su 3 / 4. mjesto, u Brončanoj skupini Živa Habrka podijelila je 3 /4.mjesto, a Arijana Bulić bila je druga u Zelenoj skupini.
Kod dječaka, Tin Lipošćak osvojio je 2.mjesto u Brončanoj skupini (10.mjesto), a Tin Bertović bio je prvi u Zelenoj skupini (13.mjesto).