Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Hrvatski grad “u crvenom” zbog najezde komaraca, NZJZ izdao nove preporuke

Osijek je na samom vrhuncu najezde komaraca u ovoj sezoni, brojke pokazuju da smo “u crvenom” pa je županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo izdao nove preporuke za sveobuhvatne tretmane zemlja – zrak u gradu, izjavio je u srijedu zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin.
Vulin je na konferenciji za novinare najavio kako će se zbog promjenjivog vremena i najavljenih meteoalarma u iduća dva dana tretmani najvjerojatnije početi u petak.
“Sveobuhvatni tretmani zemlja-zrak ići će čim vremenski uvjeti to dopuste, prema sadašnjim prognozama će to biti od petka ujutro, kreće se od istoka prema zapadu”, rekao je Vulin pojasnivši da će seu slučaju ranijih tretmana, ako padne kiša, samo uzalud potrošiti sredstva.

Tretmani će simultano krenuti na području općine Erdut i dinamikom jutro – večer ići prema zapadu, a uz Osijek biti će obuhvaćena administrativna područja općina Erdut, Bilje, Darda i Petrijevci.

Vulin je iznio procjenu da bi nakon tretmana bila suzbijena nova generacija komaraca pa bi Osječani ostatak ljeta mogli biti relativno mirni. Zaključno s tretmanima najavljenim za sljedeće dane, ukupni trošak u borbi protiv komaraca iznosit će nešto manje od 850.000 eura.(N1)