Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Hakerski napad na KBC Zagreb: Liječnici trenutno ne mogu gledati rendgenske snimke

Hakeri su jučer napali službene web stranice institucija kao što su Ministarstvo financija, Porezna uprava, HNB i Zagrebačka burza

Nakon što su hakeri jučer poslijepodne napali službene web stranice institucija kao što su Ministarstvo financija, Porezna uprava, HNB i Zagrebačka burza, jutros je iz KBC-a Zagreb priopćeno da je došlo do kibernetičkog napada na njihove sustave.

  • Obaviještavamo vas da je danas, 27. lipnja 2024. godine u jutarnjim satima, došlo do kibernetičkog napada na sustave Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Iz navedenog razloga primorani smo isključiti sve sustave zbog dodatnih provjera te ćemo iste vraćati u produkciju kada se uvjerimo u njihovu sigurnost i ispravnost. Navedena situacija neće ugroziti bolesnike u KBC-u Zagreb, priopćili su iz KBC-a Zagreb.

KBC Zagreb najavio je press konferenciju za 10 sati na kojoj će se očitovati o ovom dosad nezabilježenom događaju koji je direktno ugrozio one najranjivije.

Kako neslužbeno doznajemo, najveći problem je nastao kod dijagnostičko-terapijskih postupaka, liječnici ne mogu gledati rendgenske snimke, a u slučaju kada mogu to je vrlo otežano i sporo. (L.G., Ivana Krnić, jutarnji.hr)