Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Otkriveno tko je napadač na policajca u Beogradu, junak dana preživio samo jer nije izvadio strijelu iz vrata

Policajac je uspio obraniti ambasadu i spasiti vlastiti život. Mislili smo da će napadač ostati živ, da možemo saznati još nešto – rekao je Ivica Dačić

Pripadnik srpske Žandarmerije Miloš Jevremović (34) teško je ranjen u terorističkom napadu u Beogradu, koji se dogodio ispred ambasade Izraela na Dedinju, kada ga je napadač, najvjerovatnije pripadnik vehabija, konzervativnog islamskog pokreta, samostrijelom pogodio u vrat, prenosi srpski portal Telegraf.

Ministar policije Ivica Dačić, koji je odmah nakon napada otišao u bolnicu, ispričao je sve detalje i pokazao fotografiju ranjenog Miloša, koji je po prijemu hitno odveden u operacijsku salu i, kako kažu doktori, samo pukom srećom preživio napad.

Kako je rekao ministar, pripadniku Žandarmerije život je sačuvao to što nije izvadio strijelu iz vrata.

  • Policajac je uspio obraniti ambasadu i spasiti vlastiti život. Mislili smo da će napadač ostati živ, da možemo saznati još nešto. Činjenica je da se radi o vehabijama. Osim samostrijela, bio je naoružan i nožem. Prvo treba utvrditi točan identitet organizacije s kojima je povezan. Osim terorizma nema drugog motiva zašto bi netko napao Žandara. Očekujem da ćemo u nekoliko sati imati identitet napadača. U ambasadi nitko nije bio ugrožen u trenutku napada. Inače, javile su nam se druge države da pomognu u istrazi – rekao je ministar prilikom obraćanja medijima.
    Inače, srpski tabloid Informer, inače usko povezan sa državnim vrhom, potvrdio je da je napadač pripadnik vehabija, te da je riječ o muškarcu porijeklom iz Mladenovca. On je, kako navode, promijenio vjeru i postao pripadnik vehabija. (L.G., jutarnji.hr)