Aktualno OG sada Ogulin

Ogulincu Josipu Sabljaku Statua “Zlatne ruke” Hrvatske obrtničke komore!

Dan Hrvatske obrtničke komore obilježen je svečanom akademijom, najvećom godišnjom svečanošću, na kojoj su dodijeljena najviša priznanja – Statua i Plaketa „Zlatne ruke“. Ove godine obilježen je 30. put, a tom prigodom nagrađeni su najzaslužniji hrvatski obrtnici i obrtnice.

Dan Hrvatske obrtničke komore slavi se u spomen na obnoviteljsku Skupštinu održanu 1. srpnja 1994. godine, kada su hrvatski obrtnici prvi put dobili Zakon o obrtu i svoju Komoru. Predsjednik HOK-a, Dalibor Kratohvil, u svom govoru istaknuo je važnost obrtnika za gospodarski razvoj Hrvatske, naglasivši da je obrtništvo temelj održivog razvoja i zapošljavanja. Događaju su nazočili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, saborska zastupnica i izaslanica predsjednika Sabora Branka Juričev-Martinčev, ministri Vučković, Šušnjar, Erlić i Glavina, župani Komadina, Jelić i Posavec te brojni drugi predstavnici tijela državne uprave, zavoda, agencija, financijskih institucija i partnerskih udruženja.

Na svečanoj akademiji tradicionalno su dodijeljena najviša priznanja Hrvatske obrtničke komore – Statua i Plaketa „Zlatne ruke“, za razvoj obrta i obrtničkih institucija. Najprestižnije priznanje Hrvatske obrtničke komore – Statua „Zlatne ruke“ s poveljom, koja se dodjeljuje kao priznanje za dugogodišnji uspješan rad u obrtu i izniman doprinos razvoju hrvatskog obrtništva, ove je godine pripala petero hrvatskih obrtnica i obrtnika. Među laureatima ove vrijedne nagrade ovom su se prigodom našli Nadica Golojuh iz Jastrebarskog, Tomislav Ivandija iz Osijeka, Dražen Kirigin iz Splita, Igor Stipaničev iz Tribunja te naš Ogulinac Josip Sabljak iz Ogulina, vlasnik Bravarsko-instalaterskog obrta TERMO-INSTAL, koji je nagrađen za više od 28 godina uspješnog rada u obrtništvu.