Aktualno OG sada Ogulin

Radovi na gradskim gradilištima odvijaju se prema planu

Gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja obišli su gradska gradilišta kako bi provjerili stanje radova. U tijeku je provedba radova na projektima rekonstrukcija Nove ceste, sanacija mosta u Lomostu i rekonstrukcija polivalentne dvorane Pučkog otvorenog učilišta.

Projekt rekonstrukcije Nove ceste je uznapredovao sve do križanja s državnom cestom D42, što će ujedno biti i posljednja faza ovog projekta. Dovršetkom rekonstrukcije ove prometnice i rekonstrukcijom ulice Ivana Gorana Kovačića steći će se uvjeti da se državna cesta D 42 izmjesti iz centra grada i da se u centru grada oko Frankopanskog kaštela proglasi pješačka zona.

Sanacija mosta u Lomostu također napreduje prema planiranoj dinamici. Rubni nosači, koji su nosili pješačke staze mosta, su privremeno izmješteni na sredinu mosta na kolnik dok se upornjaci ne pripreme, nakon čega će biti vraćeni na staru poziciju. Potom će preko cijele konstrukcije biti izlivena rasteretna armiranobetonska ploča.
Rekonstrukcija polivalentne dvorane Pučkog otvorenog učilišta je dovršena. Još je preostalo za obaviti tehnički pregled nakon čega slijedi izdavanje uporabne dozvole. Na jesen slijedi energetska obnova ove zgrade, što je zaseban projekt.

Gradonačelnik i zamjenik su obišli i naselje Struga gdje su nedavno uklonjene garaže na zapadnom ulazu u naselje kod zgrade HEP-a. Za nastavak uređenja prometnih površina i hortikulture ovog naselja Grad Ogulin još uvijek čeka suglasnost resornog ministarstva, obzirom da je jedna čestica koja se nalazi u obuhvatu zahvata u vlasništvu Republike Hrvatske. Na jesen slijedi uređenje naselja Vijenac Ive Marinkovića.

Obišli su i županijsku cestu u Žegaru gdje je uklonjena kuća na mjestu gdje je bilo usko grlo ove prometnice. Slijedi izvedba nogostupa i kolnika na ovom djelu prometnice. Sve troškove proširenja ove županijske prometnice, od obeštećenje vlasnika kuće, uklanjanja kuće, pa do uređenja kolnika i pločnika u potpunosti financira Grad Ogulin.

Ovom prilikom su obišli i Poduzetničku zonu Ogulin gdje privatni investitori provode svoje investicijske projekte. U tijeku je izgradnja još jedne hale.
Na jesen slijedi novi investicijski ciklus Grada Ogulina vrijedan preko 5 milijuna eura. U planu je  provedba projekata energetske obnove zgrade Pučkog otvorenog učilišta i velike sportske dvorane uz Prvu osnovnu školu i rekonstrukcija svlačionica u ovoj dvorani, izgradnja dodatne zgrade dječjeg vrtića u Poredicama, opremanje vanjskog igrališta vrtića u ulici Petra Preradovića, nastavak radova na rekonstrukciji ulice Ivana Gorana Kovačića, ugradnja umjetne trave na pomoćnom stadionu NK Ogulin, uređenja okoliša, prometnih površina i hortikulture naselja Vijenac Ive Marinkovića, te niza manjih projekata.