Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Velika akcija u Sloveniji: Uhićena dvojica pripadnika kavačkog i škaljarskog klana

 

Policija u Piranu uhitila je tri osobe tijekom veće akcije. Morali su upotrijebiti sredstva prisile, a jedna je osoba ozlijeđena. Prema pisanju 24ur, uhićena su i dvojica važnih pripadnika iz međunarodnih krugova organiziranog kriminala. Riječ je o pripadnicima kavačkog i škaljarskog klana koji su navodno namjeravali izvršiti likvidacije u Sloveniji.

“Jamčimo da prilikom uhićenja nije korišteno vatreno oružje te da nije ugrožena sigurnost drugih osoba niti da je itko drugi ozlijeđen”, pojašnjavaju iz policije.
Iz ljubljanske policije nisu mogli otkriti o kome je riječ zbog zaštite osobnih podataka. Potvrđuju samo da je “ljubljanska kriminalistička policija u suradnji s drugim policijama i upravama i jedinicama na području Portoroža provela mjere u sklopu istrage oz. kazneno djelo po službenoj dužnosti, u režiji nadležnog državnog odvjetništva”. Nisu mogli otkriti više detalja.

Prema informacijama 24ur, policija je uhitila dvojicu važnih pripadnika međunarodnog organiziranog kriminala iz Crne Gore, pripadnike kavačkog klana, koji su nekoliko dana neprijavljeno boravili u Portorožu. Navodno su te dvije osobe u siječnju lani likvidirali jednu osobu u Ljubljani, ali i neke pripadnike suprotstavljenog – škaljarskog klana. (rtl)