Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Mario Radić ulazi u utrku za čelnika DP-a, oglasio se Ivan Penava

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić objavio je kandidaturu za čelno mjesto stranke. I to 10 dana uoči izbora u toj stranci i samo dan nakon što se na njega i druge kritičare okomio predsjednik DP-a Ivan Penava. U kandidaturi Radić je poručio: “Bit ću predsjednik koji spaja, a ne razdvaja.”

Protukandidat Ivanu Penavi u utrci za šefa Domovinskog pokreta je Mario Radić. Poručuje – povjerenje birača je poljuljano, šteta je već učinjena.
– Moj program je jasan, isti je kao onaj s kojim smo izašli pred čitav hrvatski narod. U svom radu bit ću predsjednik koji spaja a ne razdvaja. Osvrnut ću se i na napade na mene osobno i moj životni put. Sudionik sam Domovinskog rata, moj otac i stric dali su svoje živote kao dragovoljci Domovinskog rata. Oca nisam pronašao do danas. Pozivam gospodina Penavu da on predoči svoj ratni put, rekao je Mario Radić, kandidat za predsjednika Domovinskog pokreta.

Stranka je tako sada podijeljena u dva tabora.

– Problem je u tome što je DP otkad je u koaliciji s HDZ-om kompletno odustao od svojih predizbornih obećanja, naglasio je Damir Biloglav, predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Zadarske županije

– Od pitanja onih svih izvješća pravobraniteljice rodne ideologije, problema tretiranja remećenja javnog reda i mira nakon Thompsonovih koncerata, govori Igor Peternel, predsjednik podružnice Domovinskog. pokreta Grada Zagreba,

Ovaj dio stranke obećava podršku Radiću, dok je jučer Penava pokazao tko stoji uz njega. Pri tome je prozvao Peternela i Biloglava da svojim izjavama narušavaju reputaciju stranke.

– Ako je netko napravio nepopravljivu reputacijsku štetu stranci, onda je to gospodin predsjendik Penava. Umjesto da se neslaganja izglade i da se unutar naša četiri zida riješe, on donosi odluku o sazivanju izbornoga sabora, ističe Biloglav.

Osim ranijih stranačkih izbora, kritiziraju i to što zagrebački dio stranke ima manje kvote za delegate od vukovarskog.

– Kada bi kojim slučajem bio izbor jedan član jedan glas, tu uopće nema rasprave. Vjerujem da bi gospodin Radić tu premoćno pobijedio, govori Peternel.

U međuvremenu Peternel tvrdi – maknut je s mjesta administratora Facebook-stranice Domovinskog pokreta Grada Zagreba, a uklonjen je, kaže, i intervju Slavena Dobrovića.

Na vijest o protukandidatu za kojega je jučer govorio da želi vladati iz sjene, reagirao je aktualni predsjednik stranke.

Konačni politički okršaj dogodit će se na izbornom saboru stranke za 10 dana.

Stgla je i rekacija predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penave na kandidaturu Marija Radića na čelno mjesto stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima.

– Čestitam gospodinu Radiću što je izašao iz sjene, što se odlučio za kandidaturu. Drago mi je to vidjeti, čuti jer stalno je nekako bio sakriven i prilikom kandidature za Sabor, pa nikad taj mandat nije zapravo konzumirao. Jednako tako sjetite se i naše podrške koju je imao i od mene i od cijele stranke za mjesto ministra pa se nažalost na pola puta predomislio i odustao. Nadam se da neće biti tako ovog puta i da će izdržati do 31. kolovoza i ustrajati na svojoj kandidaturi, jer to je demokracija, rekao je Penava.

Dodao je da je cijelo vrijeme komunicirao kako niti on kao osoba i kao predsjednik Domovinskog pokreta, niti bilo tko od njegovih suradnika nije ispaljivao otrovne strijelice prema bilo kome iz Domovinskog pokreta.

– Nažalost, mnogi su, je li zbog svog neiskustva, političkog, je li zbog nekakve zanesenosti ovom unutarstranačkom utakmicom, zaboravili su da je ovo ipak unutarstranačka utakmica, da smo pripadnici jedne stranke i da poslije toga treba sjesti za stol, istaknuo je Penava. (hrt)