Aktualno Sport

Ogulinski rukometaši (kadeti) srebrni u Međugorju

Kadeti Rukometnog kluba Ogulin vratili su se s turnira iz Međugorja, gdje se od 22-26.kolovoza održavao 19.Međunarodni rukometni turnir “Stanko Sivrić”. Turnir je okupio oko 50 ekipa u nekoliko dobnih kategorija, s preko 1000 sportašica i sportaša.

Ogulinski rukometaši ubilježili su fantastičan rezultat u najsnažnijoj kadetskoj kategoriji. Bez ijednog poraza stigli su do finala, gdje su izgubili od velikog rukometnog kluba “Izviđač” iz Ljubuškog .U grupnoj fazi pobijedili su finalnog protivnika s golom prednosti, ali finale je ipak pripalo Izviđaču. Kroz turnir su od protivnika rukometaši Ogulina pobijedili SRK. Zrinjski iz Mostara i rukometaše Čapljine, a u polufinalnom susretu “pao ” je još jedan respektabilan protivnik “Metković-Mehanika ” iz grada rukometa, Metkovića.

 

Sportski dio turnira ponudio je kvalitetan rukomet koji je kadetima Ogulina potvrdio kvalitetu uoči predstojeće sezone u 1.Kadetskoj ligi Hrvatske, gdje će ova potencijalna ekipa odmjeravati snage s najboljim momčadima Hrvatske. Nakon turnira upriličena je ceremonija proglašenja najboljim ekipama i pojedincima turnira, a Rukometni klub Ogulin imao je razlog više za zadovoljstvo,  jer je mladi golman Ogulina Ante Bašić proglašen najboljim golmanom turnira.

Ceremoniju zatvaranja turnira vodio je Dubravko Dragičević, a  nagrade i priznanja najboljima dijelili su vodeći ljudi političkog i društvenog života Hercegovine .Turniru je prisustvovao i veliki rukometni golman i negdašnji reprezentativac Marin Šego, koji je na račun naših rukometaša izrekao najljepše pohvale.

Ogulinski rukometaši od 2014.godine gosti su obitelji Dodig (rođaci tenisača Ivana Dodiga),a s obzirom na dugotrajni Međugorski staž tamo već imaju status domaćina.

 

Uz sportski dio rukometaši su imali slobodnog vremena i za posjet Mostaru, brdu Gospina ukazanja, centralnoj Međugorskoj Crkvi Sv. Jakova, ali i vodenim zabavnim sadržajima na otvorenim bazenima Međugorja.

Po završetku proglašenja iscrpljeni, ali i ponosni zbog osvojene srebrne medalje (zlatnog sjaja),  naši rukometaši noćas u 2.00 sata vratili su se u Ogulin, a tamo ih je dočekala nova “porcija” adrenalina. Naime, roditelji rukometaša u tajnosti su priredili doček uz pjesmu i bakljadu i time im dali do znanja da su njihova najljepša roditeljska “zlata” s kojima se neizmjerno ponose.

Ovaj sjajan sportski rezultat ostvarili su : Ante Bašić, Marko Stipetić, Dominik Đurđević, David Domitrović, Vito Srdarev, Matija Magdić, Erik Bertović, Dorian Salopek, Patrik Francetić, Toni Stipetić i Miloš Ivošević. Momčad su do medalje vodili Dubravko Dragičević i Filip Gašparović, a tehnička potpora bili su Tomislav Srdarev i Danijel Domitrović.