Aktualno Sport

Miljenko Vučić će nastupiti na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Parizu

Ogulinac Miljenko Vučić će nastupiti na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama, koje će se u Parizu održavati od 28. kolovoza do 8. rujna ove godine. Naime, Upravni odbor Hrvatskog paraatletskog saveza (HPAS), je na sjednici održanoj 1. srpnja ove godine usvojio je prijedlog imenovanja evidentnih kandidata HPO-a za nastup na Paraolimpijskim igrama Pariz 2024 koji je upućen na odlučivanje Hrvatskom paraolimpijskom odboru.

Temeljem Kriterija Hrvatskog paraatletskog saveza za nastup na Paraolimpijskim igrama, u ovoj fazi imenovanja evidentnih kandidata ta čast pripala je Luki Bakoviću, koji će u Parizu nastupati u bacanju kugle (F46), Velimiru Šandoru, koji će u Parizu nastupati u bacanju diska (F52) te Miljenku Vučiću, koji će u Parizu natjecati u bacanju kugle (F11).

Na web stranici Hrvatskog paraatletskog saveza objavljen je i preliminarni raspored nastupa hrvatskih paraatletičara. Prema njemu, Miljenko Vučić će u ponedjeljak, 2. rujna, u 20 sati i 35 minuta, nastupiti u finalu bacanja kugle (F11).