Aktualno OG sada Ogulin

Riješeno suženje županijske ceste u Žegaru

Dovršeni su radovi proširenja županijske ceste prema Trošmariji, na dijelu gdje prolazi kroz Žegar. Kao što je poznato, na mjestu gdje je kuća obitelji Kosić zadirala u koridor županijske ceste, nalazilo se usko grlo koje je stvaralo velike prometne probleme na ovoj izuzetno frekventnoj prometnici. Posebno je problematično bilo kada bi se dva teretna vozila susrela na tom mjestu.

Zbog toga je Grad Ogulin poduzeo sve potrebne korake za proširenje ove prometnice – od izrade projektne dokumentacije, otkupa kuće i zemljišta, do uklanjanja kuće i konačne provedbe građevinskih radova proširenja u skladu s projektiranim gabaritima. U skladu s glavnim projektom i važećom građevinskom dozvolom, izveden je jednostrani nogostup širine 2,0 metra, kolnik za dvosmjerni promet širine 6,5 metara te asfaltirana bankina širine 1,0 metar.

Iako se radi o cesti u nadležnosti Županijske uprave za ceste Karlovac, sve potrebne aktivnosti proveo je i financirao Grad Ogulin. Građevinski radovi proširenja izvedeni su u okviru postojećeg ugovora o investicijskom održavanju gradskih cesta, potpisanog s tvrtkom Kalić iz Generalskog Stola.