Aktualno OG sada Ogulin

U ogulinskoj Gimnaziji broj upisnih mjesta povećan je s 15 na 24

U ponedjeljak, 9. rujna, počinje nova školska godina. U srednje škole Karlovačke županije u ovoj školskoj godini ukupno je upisano 1046 učenika – izvijestili su iz Karlovačke županije. Međutim, kako navode, brojka je privremena, jer je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih odobrilo i treći upisni rok, za koji su prijave počele 2. rujna i trajat će do 27. rujna.

Naime, u 13 srednjih škola u trećem upisnom roku ostalo je slobodno 186 mjesta. Iz županije poručuju da su zadovoljni rezultatima upisa, jer su, nakon više godina, ponovno upisani učenici za neka deficitarna zanimanja. Primjerice, u Tehničkoj školi Karlovac upisana su 4 limara, koji su posljednji put upisani u školskoj god. 2021./2022. Također, u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi, nakon 4 godine, ponovno je upisan jedan tapetar.

Dobro su popunjeni i gimnazijski programi, a posebno dobra vijest odnosi se na Ogulin. Nakon što su tijekom ljetnih mjeseci neki predviđali kako će Ogulinci koji žele u Gimnaziju i strukovnu školu B. Frankopana morati odlaziti iz Ogulina, intervencijom županije broj upisnih mjesta je povećan s 15 na 24. Učenici koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom roku, mogli su to učiniti i u jesenskom, a ima slobodnih mjesta i za treći upisni rok – navode iz županije.