Aktualno Sport

Rukomet – Seniori igrali na turniru u Petrinji

Nešto manje od mjesec dana do početka prvenstva u 2.Hrl- zapad trener Dragičević prihvatio je poziv prijateljskog kluba RK Petrinja za nastupom na Memorijalnom turniru organiziranom po tradiciji u čast i spomen na 4 rukometaša poginula u Domovinskom ratu.

Turnir je uz domaćine iz Petrinje, lanjske viceprvaka 2.HRL (sjever) okupio i Sesvete 2 (ovogodišnji kadetski prvaci Hrvatske). Naši rukometaši u pomlađenom sastavu pokazali su izvrsnu igru. U prvom susretu s Petrinjom držali su rezultat cijelu utakmicu u rukometnom egalu, da bi u konačnici izgubili 25:23. Drugu utakmicu s Sesvetama igrali su brzo ne dozvolivši ovoj sjajnoj ekipi da se odvoji i postigne pobjedu većom razlikom. Deset minuta prije kraja bila su dva pogotka prednosti za Sesvete, a trener je onda dao priliku mlađim dečkima (15 i 16 godina) da okuse čari seniorskog rukometa. U konačnici Sesvete su pobijedile 30:25. Prije toga pobijedili su Petrinju 34:19 i osvojili turnir.

U Petrinji su igrali: seniori-Filip Gašparović, Filip Cipek, Kristian Matijašić, Luka Turković, Toni Puškarić i Josip Vučić, te kadeti Ante Bašić, Erik Bertović, David Domitrović, Vito Srdarev, Matija Magdić, Dorian Salopek i Patrik Francetić.
Naši seniori imaju puna 4 tjedna za uigravanje i brušenje forme, a prvu utakmicu igrat će 5.listopada u Karlovcu.