Aktualno OG sada Ogulin

Održano javno izlaganje o Studiji o utjecaju na okoliš modernizacije i izgradnje željezničke pruge Zagreb GK-Rijeka

U Gradskoj knjižnici i čitaonici održano je javno izlaganje o Studiji o utjecaju na okoliš modernizacije i izgradnje željezničke pruge M202 Zagreb GK-Rijeka, dionica:  Oštarije- Škrljevo. Nositelj zahvata je HŽ Infrastruktura, a izrađivači studije su Dvokut – Ecro i Ekonerg iz Zagreba. Ovaj projekt bi se nadovezao na projekt izgradnje drugog kolosijeka pruge Karlovac – Hrvatski Leskovac realizacija kojeg je u tijeku.

Projektom bi se omogućila izgradnja dvokolosiječne pruge i bolja prometna povezanost lučkog prometa s paneuropskim koridorima – cestovnim i željezničkim, modernizaciju regionalnog i prigradskog željezničkog putničkog prometa, teretnog prometa, posebice međunarodnog.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 11,3 milijuna eura.

Predstavnici nositelja zahvata i izrađivača Ukupna vrijednost projekta iznosi 11,3 milijuna eura.upoznali su javnost s detaljima projekta, zakonskom procedurom i usklađenosti s prostorno planskim dokumentima. Također, predstavljena je analiza stanja okoliša i utjecaja zahvata na njega.

Javni uvid u studiju omogućen je do 19. rujna, u prostorijama Gradova Karlovca, Duge Rese i Ogulina, te općina Barilović, Generalski Stol, Josipdol i Tounj,a studija je objavljena i na poveznici:

https://mzozt.gov.hr/o-ministarstvu-1065/djelokrug-rada/uprava-za-procjenu-utjecaja-na-okolis-i-odrzivo-gospodarenje-otpadom-1271/procjena-utjecaja-na-okolis-puo-spuo/procjena-utjecaja-zahvata-na-okolis-puo-4014/4014