Aktualno OG sada Ogulin

Oguline, sretan rođendan!

Vrhunac ovogodišnje proslave 524. rođendana grada Ogulina, bit će danas, na sam rođendan našeg  grada. U prijepodnevnim  satima održat će se  svečana sjednica Gradskog vijeća, a sveta misa s procesijom povodom proslave blagdana Uzvišenja sv. Križa koju će predvoditi don Goran Antunović, župnik u Otočcu i dekan Otočkog dekanata, počinje u 18 sati. Procesija će u slučaju jake kiše biti odgođena.

Udruga žena Ogulin, pod voditeljskom palicom Tomislava Špičeka, drugu godinu zaredom organizira manifestaciju „Domaće u zavičaju bajki“ gdje će naši sugrađani i gosti imati prilike uživati u ogulinskoj masnici, te specijalitetima mnogobrojnih gostujućih udruga, na gradskoj tržnici.

Lovci LD Klek Ogulin pripremit će i od 19  sati dijeliti besplatno oko 1000 porcija lovačkog gulaša na “crvenom” igralištu, gdje je postavljen šator.

Pčelarsko društvo svoje će štandove danas od 10 sati postaviti u sportskoj dvorani Ivica Cindrić Piva,

Za posjetitelje će atraktivan biti i svečani mimohod povijesnih postrojbi RH u organizaciji Frankopanske garde Ogulin,  ulicom Bernardina Frankopana, od 17.30 sati, koji također ovisi o vremenskim prilikama.
Vrhunac rođendanske proslave bit će besplatni koncert hrvatske glazbene dive Doris Dragović, koja će nastupiti u gradskoj sportskoj dvorani,  od 21 sat. Predgrupa će biti domaća glazbena grupa Carismo koja će svoju svirku nastaviti i nakon nastupa Doris Dragović.