Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Izbori u SDP-u bez pobjednika: U drugi krug idu Hajdaš Dončić i Paunović

Nitko od petero kandidata za predsjednika SDP-a nije u subotu dobio natpolovičnu većinu pa će se iduće subote u drugom krugu za tu dužnost boriti Siniša Hajdaš Dončić i Zoran Paunović.

Za nasljednika Peđe Grbina natjecali su se potpredsjednica Foruma žena Sanja Major, načelnik općine Kalnik Mladen Kešer, gradonačelnik Makarske Zoran Paunović, bivši ministar rada Mirando Mrsić i aktualni potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić.

U drugi krug idu Hajdaš Dončić s 48,78 posto i Zoran Paunović s 20,65 posto osvojenih glasova.
– Hvala svim članicama i članovima koji su izašli na izbore. Čestitam gospodinu Paunoviću na ulasku u drugi krug. Veselim se novoj izbornoj utakmici, to mi nije strano. Smatram da energijom, znanjem, iskustvom mogu voditi SDP do pobjede. SDP prvi, a ne drugi, poručio je Hajdaš Dončinć nakon objave rezultata.

– Ja bih ovom prilikom htio zahvaliti svima, svima koji su dali glas meni. Osjećam se kao Goran Ivanišević 2001. kada je osvojio Wimbledon na pozivnicu, jer je isto tako meni bila onemogućena kandidatura. Međutim, žalbom sam uspio ući među kandidate. I evo, ovo je zapravo dokaz da jako veliki broj ljudi želi promjene u SDP-u. U drugom krugu je sve otvoreno, ističe Paunović.
Od troje kandidata koji se nisu kvalificirali u daljnju unutarstranačku utakmicu, Mirando Mrsić je sve članove pozvao da u drugom krugu glasaju za Paunovića jer, kako je kazao, ‘Hajdaš Dončić nije budućnost SDP-a nego povratak na staro’.

I Mladen Kešer je stranačke kolege pozvao na veći odaziv u drugom krugu te također pozvao da glasaju za Paunovića.

Sanja Major se nije htjela izjašnjavati o svojoj potpori u drugom krugu nego je kandidate pozvala da nastave govoriti o socijaldemokratskom programu. (hrt)