Aktualno OG sada Ogulin

Jeste li znali da je Ogulinac stvorio najbolji pelinkovac na svijetu?

“S ponosom na Domaće u zavičaju bajke ugostile smo posebnog gosta Franju Pokornya, Ogulinca, gospodarstvenika, utemeljitelja prve hrvatske Tvornice likera, voćnih destilata i octa u Zagrebu iz koje se razvio današnji Badel 1862.”-objavljeno je na facebook stranici Udruge žena Ogulin.
U objavi navode da je Pokorny  rođen u Ogulinu 1828., od 1862. do 1908. godine osvojio je više od 60 zlatnih, srebrnih i počasnih medalja na izložbama diljem svijeta. Njegova izvrsnost bila je prepoznata i 1867. godine, kada ga je car Franjo Josip I. odlikovao Zlatnim križem za zasluge. Danas njegova obiteljska tradicija živi kroz Antique pelinkovac, koji i dalje osvaja prestižne nagrade: Nagrada za vrhunski okus Međunarodnog instituta za okus, Zlatna medalja na Svjetskoj nagradi za alkoholna pića 2021., Srebrna medalja na dodjeli nagrada za vina i alkoholna pića u Kini 2021.

“Zahvaljujemo Badel 1862 na donaciji i njegovanju izvornog recepta našeg Ogulinca, svim posjetiteljima, izlagačima i sudionicima koji su doprinijeli uspjehu ovog događaja. Veselimo se sljedećem susretu i nastavku zajedničke promocije naše bogate baštine. I da, Antique Pelinkovac idealan je uz ogulinsku masnicu! Živjeli i u slast!”-poručuju iz Udruge žena Ogulin.