Aktualno Sport

Održana izborna Skupština Zajednice športova Karlovačke županije

Želimir Feitl, dosadašnji predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije, vodit će krovnu županijsku sportsku organizaciju i naredne četiri godine.

Na Izbornoj skupštini bio je jedini kandidat za čelnu funkciju za mandat do 2028. godine, a dobio je 41 glas od nazočnih 42 skupštinara. U predstavljanju svog programa naglasio je doradu kriterija za raspodjelu sredstava i njihovo usklađenje s kriterijima Ministarstva turizma i sporta te nastavak dobre suradnje s Karlovačkom županijom, Hrvatskim olimpijskim odborom i spomenutim Ministarstvom. Istaknuo je i nekoliko ciljeva za naredno mandatno razdoblje: ” Da se poveća broj kvadrata sportskih dvorana, borilišta, prostora. Odnosno da se smanji broj ljudi koji sjede pet i pol sati i više sa 44 posto, koliko je danas, na 35 posto. Odnosno da se poveća broj građana koji se bave sportom, a tu su i djeca i stariji i mladi i svi, sa 44 posto, koliko je danas, na 50 posto za ovaj mandat, za četiri godine. To će se postići povećanjem sportskih sadržajima, povećanjem kvadrata sportskih dvorana i povećanjem ulaganja u sport. Što se tiče kvalitete, rekao bih da u nekim granama sporta ide. Što se tiče masovnosti, imamo manje udruga nego smo imali 2020. godine. Imamo ih 198, a prije četiri godine smo imali 220. Neke neaktivne udruge, možda su to bile na papiru, nismo provjeravali, te su brisane i ugašene. Međutim, broj registriranih sportaša se ipak povećao, bez obzira na manji broj rođene djece ovih zadnji nekoliko godina. To je dobar pokazatelj. U kojem smjeru će to ići sljedeće četiri godine, nastojat ćemo barem zadržati taj nivo, ako ne povećati brojke u tim segmentima” – kazao je Feitl.

Za potpredsjednike izabrani su predsjednici dugoreške, slunjske i karlovačke krovne organizacije Marko Benić (38 glasova), Ivan Požega (39 glasova) i Željko Šančić (37 glasova). A u novom Upravnom odboru, uz predsjednika i trojicu potpredsjednika, sjedit će Zlatko Grčić (Rukometni savez Karlovačke županije – 38 glasova), Petar Mihalić (Športska zajednica Duga Resa- 39 glasova), Darko Pribanić (Športska zajednica grada Ogulina – 38 glasova), Kristina Renko (Školski sportski savez Karlovačke županije – 40 glasova), Milijan Vorkapić (Športska zajednica grada Ogulina – 41 glas), Marina Starešinčić (Zajednica športskih udruga grada Ozlja – 40 glasova) i Neven Šprajcer (Nogometni savez Karlovačke županije – 32 glasa). Odlukom predsjednika, koji na to ima pravo, u Upravni odbor ušle su i Kristina Peris (Košarkaški savez Karlovačke županije) i Marijeta Ćelić (Taekwondo savez Karlovačke županije).

Novi Nadzorni odbor čine Marijana Graho – Bačurin, Branko Šavor, Vesna Pogačić, Iva Zlatić i Snježana Podvinski, a stari/novi predsjednik izabran je i za predstavnika Zajednice športova Karlovačke županije u skupštini Hrvatskog olimpijskog odbora. (foto:R Mrežnica)