Aktualno Sport

Rukomet – rezultati rukometašica i rukometaša

2.HRL zapad, 4.kolo
ČAVLE – OGULIN 32:24
U subotu, 26.10 u Čavlima je odigrana utakmica 4.kola 2.HRL -zapad između rukometaša Čavala i Ogulina. Naši rukometaši u utakmicu nisu dobro ušli te od prve minute rade niz neprisiljenih pogrešaka koje domaćini kažnjavaju. Cijela prva polovica utakmice prošla je u dominaciji Čavala koji su u jednom trenutku imali i više od deset pogodaka prednosti. Drugo poluvrijeme prošlo je borbenije, ali ipak nedovoljno za nešto ozbiljnije. U konačnici loš ulazak u utakmicu, manjak koncentracije i brzopletost presudilo je u korist domaćina koji su zasluženo pobijedili 32:24.
Golove su postigli: Filip Cipek 9, Filip Gašparović 8, Antonio Drašković 4, Luka Turković 2 i Kristian Matijašić 1. Igrali su Noa Filipović, Toni Puškarić i Denis Stipetić, a branili su Josip Vučić i Vito Perković.
Utakmica je bila oproštajna za Filipa Cipeka koji će karijeru nastaviti u prvoj rukometnoj ligi i klubu Maksimir Pastela. Koliko će Filip manjkati našim rukometašima, dovoljno govori da je u prve četiri utakmice postigao čak 36 golova i drugi je strijelac lige sa prosjekom od 9 golova po utakmici.
Nakon 4.kola rukometaši Ogulina su u sredini tablice sa 2 boda, a u 5.kolu u subotu će ugostiti momčad Mornar Dramalj Crikvenica.

3.HRL zapad, žene, 3.kolo
OGULIN – ZAMET II 21:32
U nedjelju su rukometašice Ogulina igrale u 3.kolu 3.HRL zapad igrale u Ogulinu protiv druge ekipe riječkog Zameta i izgubile su sa 32:21. Ekipa Ogulina pod vodstvom trenera Zlatka Blaškovića igrala je u sastavu: vratarke Ena Salopek i Ivona Ivaniš, Eva Bertović 5, Leona Blašković 4, Lea Blašković 3, Sandra Bokulić 3, Sara Blašković 2, Dora Zildum 2, Tea Čajić 2, Tara Stipetić 1, Morena Mudrić 1, te Marinela Vučić.
Nakon tri kola naše rukometašice su na začelju bez bodova, a u 4.kolu igrat će u Puli protiv domaće ekipe Arene.

1.HRL U-17 – 3.kolo
OGULIN – ARENA PULA 21:23
OGULIN – RUDAR 26:23
Kadeti RK Ogulin su u nedjelju, 27.listopada u Ogulinu odigrali dvije prvenstvene utakmice 3.kola 1.kadetske lige zapad.
U prvoj utakmici protiv kadeta Arene iz Pule naši kadeti ubilježili su još jedan minimalni poraz. Prvi dio utakmice pripao je gostima koji su vodili i pet golova prednosti. Naši rukometaši nisu se predavali te su par minuta prije kraja utakmice napravili preokret. U zadnje dvije minute ulaze s egalom i promašenim penalom koje gosti kažnjavaju i odnose pobjedu .
Nakon desetak minuta odmora naši rukometaši igrali su protiv realno težeg protivnika Rudara iz Labina. Nakon izrazito teške prve utakmice očekivao se umor i pad, ali dogodio se preokret. Kadeti su čvrstom obranom zaustavljali ekipu Labina, a u napadu su bili opasni sa svih pozicija. U jednom trenutku imali su prednost i sedam golova prednosti koje gosti više nisu mogli sustići. U konačnici pobjeda kadeta Ogulina 26 :23 i prva pobjeda sezone.
Golove u obje utakmice su postigli: David Domitrović 13, Vito Srdarev 13, Dorian Salopek 7, Marko Stipetić 6, Matija Magdić 4, Patrik Francetić 2, Erik Bertović 1 i Noa Filipović 1. Igrao je i Toni Stipetić, a branili su Miloš Ivošević i Ante Bašić.
Sa jednom pobjedom i šest poraza naši kadeti su na 10.mjestu, sljedeći vikend gostuju u Umagu gdje igraju protiv Umaga i Poreča.

1.HRL U-13 – 4.kolo
OGULIN – Š.R.KARLOVAC 12:28
OGULIN – SEDMERAC 17:26
Dječaci RK Ogulin U-13 igrali su u subotu u Viškovu utakmice 4.kola 1.HRL zapad protiv karlovačkih momčadi Škole rukometa Karlovac i Sedmerac, na žalost, obje su izgubili, od vršnjaka Karlovca sa 28:12, a od Sedmerca sa 26:17.
Za momčad Ogulina pod vodstvom Dražena Poljaka igrali su vratari Jan Crnoja i Borna Šajn, golove su postigli Noa Kučinić 10, Rafael Grgurić 7, Slavko Vidaković 5, Noa Puškarić 3, Mata Domitrović 2, Ivano Medved 1, Vilim Perković 1, Fran Lipošćak, Ivano Kirasić, Luka Stojisavljević i Nikola Ivošević.
13-godišnjaci RK Ogulin sada su na 8.mjestu 1.HRL Zapad sa 3 pobjede i 4 poraza, a sljedeće utakmice 23.studenog igraju u Gospiću protiv vršnjaka Gospića i Arbe.

1.HRL U-11 – 4.kolo
OGULIN – Š.R.KARLOVAC 26:22
OGULIN – SEDMERAC 16:29
Dječaci Rukometnog kluba Ogulin U-11 igrali su u subotu u karlovcu dvije utakmice 4.kola 1.HRL zapad. U prvoj su pobijedili vršnjake Škole rukometa Karlovac sa 26:22, a u drugoj su izgubili od momčadi Sedmerca sa 29:16.
Za momčad 11-godišnjaka RK Ogulin u ove dvije utakmice pod vodstvom trenera Vedrana Vukelje igrali su Teo Krznarić, Edi Bertović 13, Karlo Vukelja 13, Toma Vučetić 10, Karlo Poljak 5, Lovro Blašković 1, Ante Blašković, Fran Benić, Lukas Prebežić, Zan Puškarić
Nakon 4. kola 1 HRL Zapad dječaci RK Ogulin vode sa 6 pobjeda i 1 porazom, a u idućem kolu igrat će 30.studenog u Labinu protiv vršnjaka domaćeg Rudara i Arbe.

1.HRL U-15, regija 3-2, Mlađe kadetkinje
OGULIN – BUZET 13:16
OGULIN – ZAMET 9:26
Djevojke ŽRK Ogulin odigrale su u 1.HRL zapad u ligi za 15-godišnjakinje u Buzetu dvije utakmice 2.kola, na žalost obje izgubile: od vršnjakinja domaćeg Buzeta sa 16:13, a od ekipe riječkog Zameta sa 26:9.
Za ekipu Ogulina pod vodstvom trenera Zlatka Blaškovića i Ane Vranić igrale su u ove dvije utakmice vratarke Erika Delić i Ivona Ivaniš, Eva Bertović 8, Morena Mudrić 5, Gabrijela Vučić 4, Dora Zildum 4, Elena Lončarić 1, Katja Vranić, Marinela Vučić.
Ekipa 15-godišnjakinja RK Ogulin je sa 3 poraza trenutno posljednja, a u idućem kolu igrat će 9.studenog u Ogulinu protiv ekipa Rovinja i pulske Arene.
1.HRL U-13, regija 3-2 djevojčice
Na tablici 1.HRL U-13 su djevojčice ŽRK Ogulin osme sa 1 bodom, a u idućem kolu igrat će u Senju 02.studenog protiv vršnjakinja Zameta iz Rijeke i Omišlja.