Aktualno S vama kroz svaki dan Županija

Brigo moja prijeđi na drugoga: Vučić kaže da nema smisla osnivati povjerenstvo za besplatne udžbenike kad su skoro izbori!?

“Jesam, rekao sam 30. siječnja da ćemo to dati na Županijsku skupštinu u ožujku, ali mislim da nema smisla osnivati tijelo Skupštine koja će u travnju biti raspuštena. Mislim da to treba ostaviti sljedećem sazivu; svi smo se složili. Možda ću imati čast da budem vijećnik i da donesemo odluku o osnivanju povjerenstva.”

Izjavio je to župan Ivan Vučić, odgovarajući na vijećničko pitanje Marka Bubaša (HNS) zašto, unatoč obećanju, na dnevnom redu današnje sjednice Županijske skupštine nema točke o osnivanju povjerenstva koje bi trebalo naći najbolji model za osiguranje besplatnih udžbenika svim učenicima u Županiji piše KAportal.

Tako je, podsjetimo, dogovoreno na siječanjskom sastanku s predstavnicima Inicijative za besplatne udžbenike, uz objašnjenje da će to povjerenstvo biti prvi korak ka ostvarenju zahtjeva za besplatnim školskim knjigama.

Da od toga danas neće biti ništa, KAportal je objavio jutros, a da će već u ponedjeljak krenuti s potpisivanjem peticije za besplatne udžbenike HNS-ova Marina Novaković Matanić najavila je na nedavnoj konferenciji za novinare. Hoće li prikupljeni potpisi uroditi plodom kao što su u slučaju Grada Karlovca – koji je svim učenicima osnovnih škola osigurao bar radne bilježnice – vidjet će se ubrzo. (kaportal.hr)