Aktualno Županija

Slunjani zabrinuti zbog najave dolaska velikog broja američkih vojnika na poligon

Neslaganje, nezadovoljstvo i nemir vlada gradom Slunjem, točnije njegovim gradonačelnikom J. Katićem koji je zbog zabrinutosti najavom razmještanja 5.500 američkih vojnika na poligon u Slunju i bazu na Udbini pisao predsjednici, premijeru, ministru obrane i Glavnom stožeru – piše KAportal te Katićev dopis prenosi u cijelosti…
Neovisno o tome koliko su navedene informacije i vijesti točne ovime želim prije svega izraziti nezadovoljstvo načinom na koji se koristi i komunicira prostor Vojnog poligona Eugen Kvaternik u Slunju koji se najvećim dijelom prostire upravo područjem koje teritorijalno pripada Gradu Slunju.
Vojni poligon prostorno, prometno, infrastrukturno i na niz drugih načina ovisi i oslonjen je na Grad Slunj neovisno o tome želio to netko priznati ili ne. Upravo nas zbog toga ljuti potpuna neinformiranost i nedostupnost bilo kakvih informacija koja postoji već duže vrijeme, a zbog koje i mi u lokalnoj vlasti kao i naši sugrađani informacije saznajemo iz medija. One (bile točne ili netočne) kod nas izazivaju negativne reakcije i nezadovoljstvo prije svega potpunom ignorancijom i zanemarivanjem nas kao građana, kao i stanovnika ovog Grada, kao neposrednih susjeda Vojnog poligona na koje se izravno ili neizravno odražava sve dobro ili loše što se događa ili će se u budućnosti događati na Poligonu.
Nije nam cilj da mi određujemo što će se, kako i kada raditi na Poligonu, ali bismo željeli da nas se konačno tretira kao partnere jer samo kroz partnerski odnos, povjerenje i uvažavanje možemo polučiti uspjeh. U suprotnome će, nezadovoljstvo koje tinja u svima nama još od vremena kada su nam uskraćeni prihodi od komunalne naknade, a zamjenski prihodi nam se obećavaju, ali ne osiguravaju, samo rasti. Ne želimo da se ovo pismo shvati kao prijetnja, jer ono to nije, već kao poziv na dijalog i uspostavu partnerskog odnosa kojeg do danas nije bilo, piše Katić.
Slunjani zabrinuti zbog najave dolaska velikog broja američkih vojnika na poligon, nitko im ništa ne govori!? (kaportal.hr)