OG sada Ogulin

Radionice o interpretaciji baštine

Od petka do nedjelje u našem se gradu održava edukativna radionica o interpretaciji baštine, koja je namijenjena  turističkim vodičima, muzeolozima, kustosima, čuvarima prirode, voditeljima turističkih zajednica, voditeljima turističkih agencija, djelatnicima interpretacijskih centara i svima koji žele razvijati izvrsnost i učinkovitost u interpretaciji hrvatske prirodne i kulturne baštine.

Cilj radionice je profesionalizacija i razvoj struke, i to na dvostruki način. U teorijskom dijelu vrhunski predavači i stručnjaci iz područja interpretacije baštine, interpretacijskog planiranja i kulturnog turizma govorit će o definiranju interpretacije baštine, njenim glavnim načelima, ulozi i značaju u kulturnom, gospodarskom i sociološkom razvoju zajednice. U praktičnom dijelu sudionici će se zorno osvjedočiti kako interpretacija nipošto nije šturo iznošenje faktografije, nego prije svega zanosna i intrigantna igra bezbrojnim baštinskim značenjima, i to na  osobnom primjeru.

Organizatori radionice su Interpretirajmo Hrvatsku, Ivanina kuća bajke i Muze.

Sve je počelo sinoć pozdravnom riječi direktorice Ivanine kuće bajke Ankice  Puškarić, a nastavljeno je radionicama u Hotelu Frankopan. U pauzi su sudionici počašćeni specijalitetima ogulinskog kraja.