Aktualno Županija

Lista srama poreznih dužnika: Tvrtka rekorder u međuvremenu “likvidirana”, ostavila 20 milijuna kuna duga

Punu godinu prvo mjesto neslavne liste dužnika prema državi u Karlovačkoj županiji, držala je tvrtka MK Metali iz Karlovca. Drži je i sada, no u međuvremenu, stoji u sudskom registru, ovaj je poslovni subjekt obrisan, pa tako  19,7 milijuna kuna poreza na dobit i na dohodak koji je napravila ova tvrtka nikada neće biti naplaćeno.
Porezna uprava od listopada nije ažurirala listu dužnika, a kako izgleda, tu se ništa i nije posebno promijenilo. Naime, nakon MK Metala drugo mjesto drži posrnula drvna industrija DIP d.d. u stečaju, a slijedi Butorac d.o.o., tvrtka poznatog dugoreškog klesara. DIP je državi ostao dužan 19,45 milijuna kuna, a Butorac d.o.o. 12,1 milijun kuna.
U prvih deset “ugurale” su se tvrtke Agrokomerc d.o.o. iz Karlovca, Draco d.o.o. iz Karasa, IRT Termoprom u stečaju iz Karlovca, karlovački Simpagrad d.o.o i Chorus d.o.o., Eco-pharm d.o.o. iz Maljevca i Ptic d.o.o. iz Ogulina. One duguju od 6 do 2,5 milijuna kuna. No popis je puno duži, dok Porezna na listi srama ima 50 poslovnih subjekata.
Zanimljivo da se tu nalazi i Baseball klub Grabrik Karlovac, te čak dva “Lodolija”. Lodoli d.o.o. ostao je dužan 1,65 milijuna kuna, a Lodoli 1 d.o.o. 927 tisuća kuna.(ka.portal)