Aktualno OG sada Ogulin

Turković se vraća u HŽ, za Radočaja ne znamo

Gdje su i što rade bivši gradonačelnik i Jure Turković i dugogodišnji zamjenik gradonačelnika Tone Radočaj? Pitanje je to koje smo uputili na dvije adrese, u dvije državne tvrtke i to Hž Infrastrukturu i Hrvatsku elektroprivredu. Zanimalo nas je to, kao i građane, s obzirom na činjenicu da više nisu gradski dužnosnici i kakva im je budućnost.
U odgovoru koji smo  vrlo brzo primili iz HŽ Infrastrukture, stoji:

Prema  zaključenom Sporazumu od 6. lipnja 2013. radnik HŽ Infrastrukture d.o.o Jure Turković, dipl. ing. građ., nakon prestanka obnašanja dužnosti gradonačelnika Ogulina ostvaruje pravo na povratak na rad u HŽ Infrastrukturu d.o.o. pod uvjetom da u roku od 15 dana od prestanka obnašanja dužnosti podnese zahtjev za povratak na rad. Budući da je zahtjev i podnio u tome roku, očekuje se odluka poslodavca o njegovu povratku na rad na neodređeno vrijeme na odgovarajuće poslove u skladu s njegovom stručnom spremom.
Je li i Tone Radočaj imao potpisan ugovor koji mu omogućava  da se po prestanku mandata vraća u HE Gojak, nismo uspjeli doznati. Iz HEP-a smo, naime,  dobili sljedeći dogovor:
Sukladno Zakonu o zaštiti podataka, ne možemo davati podatke o konkretnom slučaju, ali napominjemo da su ovakvi slučajevi regulirani člankom 90. b Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi – pročišćeni tekst (NN 19/13), te članku 4. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obvezama i pravima državnih dužnosnika (NN 22/13).
E sad, kako je za jednu državnu tvrtku ovaj podatak tajna, a za drugu nije, nemamo pojma!