Kolumne Krule Kruloteka S vama kroz svaki dan

Baba – poglavica obitelji

Došla nam mala od brata u goste… ustvari… nije više ni mala, dripača to žešća, 16 napunila. Evo nas na kupanju u Kostreni… došli u 8 ulovit mjesto, jer kasnije moš ka bjeloglavi sup, visit sa stjenčina jer mjesta nema.
Gledam ljude kako zauzimaju teritorij na plaži. Neko sjedne samo na šlape… neko stavi neki mali ručničić… neko osrednji… a neko ka da je načelnik općine. Evo gledam jednu obitelj, 6 ručnika razvukli a svaki ručnik ka šatorsko krilo. Normalno, tu je i poglavica obitelji, baba, koja sjedi na vr svih ručnika i ka kobac gleda oko sebe. Zadnji put je mora vidjela u dokumentarcu Đele Hadžiselimovića. Suncobran koji su zabili, je promjera ka Čobankovićev trbuh… ne radi ladovinu nego pomrčinu. Jedva sam cigare napipa u mrakači jer pomrčinu baca u krugu od 100 metara. Glava obitelji, ćaća, on sjedi ka da je oslobodio Knin. Žena mu služi ka dodavač, pa svako malo vadi napitke iz frižidera koji je veći od Todorićevog u Konzumu… i na zapovijed dodaje. Žena mu ima pravo glasa ka crnac na skupštini ku-kluks-klana, glasa pustila nije, šuti ka beton u oplati. Sad je dodala mužu neki smotuljčić… nisam znao što je to dok stariji sin nije donio pumpu a ćaća krenuo pumpati. Reko pumpaju luftmadrac… al nakon što je pumpom pobra sav zrak sa plaže… pred nama se ukaza pravi pravcati gumeni na napuhavanje Titanik. Evo su ga porinuli a cunami kreće prema Cresu. Normalno, svaki brod ima kapetana, u ovom slučaju to je kopneni kapetan… i to baba sa vrha ručnik polja koja zapovjeda kud brod da plovi. Evo vade još jedan smotuljak… majket mile, pa nije valjda da će sad napuvat nosač aviona!?!?… a niiije… to je žena iz hladnjače izvadila 14 kila breskvi… pa da… treba se glava obitelji, ka rimski car, osvježiti.
Sve u svemu… zauzeli su jedno 60 kvadrata… evo baba vadi neki papir… bit će ispunjava zahtjev za legalizaciju objekta kojeg su digli.
p.s. nisam jedini koji ih je uočio… evo jedan sa drugog kraja pumpa nešto u obliku torpeda… činimse da će im torpedirati brod.