Aktualno Županija

I Grad Karlovac dobio nove pročelnike – “gradonačelnikovi novi ljudi” od danas na radnim mjestima

Nakon Županije, nove pročelnike dobio je i Grad Karlovac. Devet upravnih odjela i službi, baš kao što smo prije nekoliko dana i objavili, vodit će uglavnom već dobro poznata imena, a gradonačelnik Damir Mandić potvrdio je da su, izuzev jedne pročelnice, od danas na pročelničkim mjestima.
Pročelnici su: Upravnog odjela za opće poslove Vlatko Kovačić, Upravnog odjel za komunalno gospodarstvo Hermina Komanac, Upravnog odjela za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove Snježana Turalija, Upravnog odjela za imovinsko pravne poslove i upravljanje imovinom Tatjana Gojak, Upravnog odjela za proračun i financije Lidija Malović, Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Vesna Ribar i Upravnog odjela za društvene djelatnosti Draženka Sila Ljubenko, Službe za unutarnju reviziju Jasminka Maslek, te Službe za javnu nabavu Irena Grčić.
– Svi stupaju na posao danas, 1.rujna, s tim da gospođa Turalija mora odraditi otkazni rok pa mislim da će s radom početi za desetak dana; pokušat ćemo to dogovoriti s njenim dosadašnjim poslodavcem. To je jedina osoba koja dolazi iz privatnog sektora; inače je Karlovčanka koja živi u Zagrebu,a vidjet ćemo što i kako dalje, kazao je Mandić, potvrdivši da je za devet pročelničkih mjesta pristiglo deset pravovaljanih kandidatura, po jedna za svako, osim u UO za društvene djelatnosti.
Inače, od deset upravnih tijela u Gradskoj upravi, javni natječaj za izbor pročelnika nije bio raspisan samo za Upravni odjel za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja kojeg vodi v.d. pročelnika Pero Karmelić.
–  Obzirom da je gospođa Jarnjević otišla u Županiju, bit ćemo obvezni tu raspisati natječaj, ali već sada mogu najaviti da će moja želja biti da to bude Pero Karmelić, koji je sada vršitelj dužnosti, izjavio je Mandić. (KAportal)