Aktualno Kolumne OG sada Ogulin

Za četvrti Ogulin trail prijavljeno 220 natjecatelja!

U sljedeću subotu, 9. rujna održat će se četvrta po redu utrka Ogulin trail.

Kako doznajemo u razgovoru sa predstavnicom organizatora  Gordanom Blažević Salopek, prijave su završene. Prijavilo se ukupno 220 natjecatelja, odnosno izvršeno je toliko uplata. Cijena za kratku utrku je  80 kuna, a  120 kuna za dugu, što je, kaže ona,  jako povoljna cijena. Za taj iznos natjecatelji dobivaju majicu,  prirodni sapun, red bull, bon za ručak i piće.

Dvije su staze, jedna u dužini od 13,5 km i to je kraća, sa 600 metara uspona,  i druga, duža, od 33 kilometra i 1500 metara uspona.

“Nije to samo za profesionalce, nego i za rekreativce i sve koji žele probati.  Ne moraju trčati, mogu i prošetati stazom koje će biti označene. Za ovu kraću još se možete prijaviti na [email protected] do popunjenja mjesta”-ističe naša sugovornica i poziva sve zainteresirane da im se jave.

Kako im je bila želja im je da natjecatelji koji nisu iz Ogulina, a takvih je lani bilo puno, ostanu u našem gradu  i prespavaju bar jednu noć, na Kocima su organizirali  i zabavu, a za njih se priprema i posjet muzeju.

Start je, dakle, u subotu na Kocima. U 9 sati počinje duža , a u pola 11 kraća utrka. Nakon utrka slijedi dodjela nagrada, također na Kocima.  Nagrade će biti  bogate, zahvaljujući sponzorima, koji će podijeliti hotelske i apartmanske usluge, a one najbolje očekuje i sportska oprema. Dodjela nagrada bit će upriličena u 16,30  sati, a potom slijedi zabava uz grupu Master.

Organizatori i ovim putem javno zahvaljuju svim  volonterima koji su čistili i obilježavali staze, te ogulinskim  tvrtkama  i obrtnicima na materijalnoj pomoći.