Aktualno OG sada Ogulin

Od tete Rože do novih nadzornih odbora!

Aktualnim satom počela je i četvrta sjednica ogulinskog Gradskog vijeća, kojom je predsjedavao Željko Stipetić. Postavljeno je 7 pitanja, a na većinu je odmah odgovorio gradonačelnik Dalibor Domitrović. Raspravljalo se o najavljenom preseljenju sudskih službenika u Karlovac,  uslugama koje za grad obavljaju dvije  privatne tvrtke,  Radio Ogulinu,  retenciji i programu predškole. Već na početku Ivan Vučić (HDZ) zatražio je stanku, a na pitanje predsjednika vijeća na temelju čega, doslovce je “bubnuo” -Zbog točke osam! Kako ta točka nije imala veze sa zahtjevom za pauzu, sjednica je nastavljena bez nje, a već par trenutaka kasnije Ivan Vučić je na podsjetnik predsjedavajućeg na to tko je postavio pitanje, misleći na Hrvoja Magdića, opet dobacio: “Teta Roža”!
Potom su jednoglasno prihvaćeni prijedlozi odluka o izvršenju proračuna za prvih 6 mjeseci ove godine i o dodjeli javnih priznanja povodom Dana grada, te o financiranju političkih stranaka.
Uz suzdržanu oporbu, vladajući su prihvatili prijedlog novog ustrojstva i djelokruga upravnih tijela Grada Ogulina, koji je obrazložila zamjenica gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja, a potom je bilo riječi o prodaji nekretnina u Poslovnoj zoni.
Uslijedila je rasprava o ukidanju rješenja o imenovanju članova  Upravnih vijeća  Dječjeg vrtića Bistrac, Pučkog otvorenog učilišta, te Gradske knjižnice i čitaonice. Oporba je prigovorila, ali je naglašeno da akti i pravilnici ovih ustanova nisu usklađeni sa zakonima, jer za ta imenovanja  odluke nije trebalo donositi Gradsko vijeće, nego gradonačelnik.
U nastavku sjednice izabrani su novi članovi Nadzornih odbora u tri gradske tvrtke. U tvrtki Vodovod i kanalizacija sada će biti Ivan Vuković, Željko Tonković i Mira Turković.  Za članove Nadzornog odbora  Poduzetničke zone izabrani su Hrvoje Jerak, Milan Turković, Iva Kučinić Radošević, Matija Puškarić i Milena Dobrić. U Nadzornom odboru Stambeno komunalnog gospodarstva su Siniša Ljubojević, Milorad Šegan, Đorđe Višnić i Mladen Petrušić.
Izboru je prigovorio Ivan Vučić (HDZ) i naglasio kako je tu samo riječ o političkoj trgovini u “free shopu”, a replicirao je gradonačelnik  Dalibor Domitrović pročitavši imena bivših članova spomenutih nadzornih odbora, koji su, redom, birani iz redova tada vladajuće HDZ-ove koalicije.
“Tada niste tražili životopis, a trebali ste, kao što je trebalo voditi računa i o njihovim kvalifikacijama. Mi se u SDP-u ne sramimo naših kadrova, a vi na web stranicu grada slobodno stavite one koji su bili članovi nadzornih odbora, u vaše vrijeme”-rekao je gradonačelnik Domitrović, nakon čega više nije bilo komentara, a odluke su donesene većinom glasova.